Disable Copy And Past

5 Mart 2009 Perşembe

Fındıklı Tuzlu Düğüm Kurabiyeler (P.D.Ç.S.E.37)

Tarif Lezzet dergisinin Nisan sayısından. Kurabiyelerimiz hala devam eden P.D.Ç.S.E. 37 için http://sevincceden.blogcu.com/ arkadaşımıza gönderildi.

Malzemeler :
225 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
100 ml. şekersiz krema (1 çay bardağı)
400 gr un (2,5 su bardağı + 1 yemek kaşığı kullandım.)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı öğütülmüş fındık

Üzeri için;
yumurta sarısı, haşhaş tohumu
Yapılışı :
Un ve tereyağı bir kaba alınıp parmak uçları ile birbirine yedirilir. Tuz ve krema ilave edilir. Öğütülmüş fındık da eklenerek hamur pürüzsüz olana kadar yoğrulur. Hazırlanan hamur 15 dakika dinlendirilir. Hamurdan küçük parçalar kopartılıp, ince çubuk şeklinde yuvarlanır ve düğüm atılarak şekil verilir. (İstediğiniz şekli verebilirsiniz.) Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, haşhaş tohumu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

2 yorum:

derya dedi ki...

Canım harika olmuş kurabiyeler her
zaman ki gibi ellerine sağlık,koca
man sevgiler...

*Mutfaktaki Deli* dedi ki...

misss missss, önümde olsalar hepsini yerim şu an.Ellerine sağlık..