Disable Copy And Past

28 Haziran 2010 Pazartesi

Sebzeli Spagetti


Malzemeler :
1/2 paket spagetti makarna
2 adet kırmızı biber
1 adet dolmalık kabak
1 adet havuç
9-10 adet kültür mantarı
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
Üzerine;
parmesan peyniri
Yapılışı :
Mantarlar yıkanıp dilimlenir. Biberler çekirdekleri çıkarılıp jülyen usulü doğranır. Kabağın kabukları kazınıp yıkanır ve jülyen usulü doğranır. Havucun kabukları kazınır, yıkanır ve jülyen usulü doranır. Bütün sebzeler bir tencerede sıvı yağ ile yumuşayıncaya kadar sotelenir, tuzu ayarlanır. Gerekirse bir miktar su eklenebilir.
Makarnalar tuzlu kaynar suya atılarak haşlanır. Suyu süzülerek servis tabağına alınır. Üzerine sote yapılmış sebzeler ve parmesan peyniri dökülerek sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.

Fırında Kabak



Malzemeler:
4-5 adet dolmalık kabak
2 adet domates
1 adet çarliston biber
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
kekik, kırmızı pul biber ve tuz
1-1,5 çay bardağı su
Üzerine;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı :
Kabakların dış kabukları kazınır ve yıkanarak ince halkalar şeklinde dilimlenir. Domateslerin kabukları soyulup minik küpler halinde doğranır. Biberin çekirdekleri temizlenip, ince kıyılır. Sarımsaklar kabukları soyulup minik doğranır. Doğranmış sebzeler ve sarımsaklar bir kaba alınıp üzerine salça, yağ, su, tuz ve baharatlar eklenip iyice harmanlanır. Kabaklar uygun bir fırın kabına dik olarak yan yana dizilir. 200 derece fırında kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpilir ve kaşar eriyinceye kadar fırında tutulur. Sıcak ya da ılık servis yapılır.
Afiyet olsun.

25 Haziran 2010 Cuma

Tuzlu Kurabiye



Malzemeler :
225 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
100 ml. şekersiz krema (1 çay bardağı)
aldığı kadar (2,5 su bardağı + 1 yemek kaşığı kullandım.)
1 tatlı kaşığı tuz
isteğe göre 1-2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Üzeri için;
yumurta sarısı
Süsleme için;
krem peynir, siyah ya da yeşil zeytin, dereotu
Yapılışı :
Un ve tereyağı bir kaba alınıp parmak uçları ile birbirine yedirilir. Tuz ve krema ilave edilir. Hamur pürüzsüz olana kadar yoğrulur. İsteğe göre kırmızı toz biber eklenir. (İsterseniz yarısını sade, yarısını biberli yapabilirsiniz.)Hazırlanan hamur 15 dakika dinlendirilir. Merdane ile açılarak istenilen kalıp veya tartölet bıçağıyla kesilerek şekil verilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Soğuyan kurabiyelerin üzerine krema pompası yardımıyla krem peynir sıkılır. İsteğe göre çekirdekleri çıkarılmış siyah ya da yeşil zeytin, dereotu, vb. süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

Patatesli Börek

Malzemeler :
6 adet böreklik yufka
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ

İçine;
4-5 adet patates
domates salçası
tuz, kırmızı pulbiber, karabiber

Yapılışı :
Patatesler haşlanıp kabukları soyulur. Sıcak iken çatalla ezilip, salça tuz ve baharatlarla tatlandırılır, soğumaya bırakılır.
Büyük çukur bir kapta su, süt ve sıvı yağ karıştırılıp sos hazırlanır.
Yufkalardan ilki temiz bir zemine serilir. Üzerine kaşıkla sos gezdirilir. Bir kenarı hafifçe içe doğru katlanır. Katlanan kısmına boydan boya patatesli harç yerleştirilir ve rulo şeklinde sarılır. Yağlı kağıt serilmiş kare ya da dikdörtgen fırın tepsisine dizilir. Bütün yufkalar bitinceye kadar bu işlem tekrarlanır. Hazırlanan böreklerin üzerine kalan sos fırça yardımı ile sürülür. Bıçak yardımıyla istenilen uzunlukta dilimler kesilir. 150 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

24 Haziran 2010 Perşembe

Antep Fıstıklı Tropik Aromalı Kokos Kek





Malzemeler :
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı portakal suyu
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
2 su bardağı + 1 yemek kaşığı Sinangil Tropik Aromalı Kek unu (normal un + kabartma tozu)
İçine :
1 su bardağı pirinç antepfıstığı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta akı
Yapılışı :
Yumurtalar ve toz şeker mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Sıvı yağ, süt, portakal kabuğu rendesi ve portakal suyu eklenip çırpmaya devam edilir. Kek unu eklenip karıştırılır ve yarısı margarinle yağlanmış kek kalıbına dökülür. Antepfıstığı, pudra şekeri ve yumurta akı iyice karıştırılıp, hamurun ortasına şerit şeklinde dökülür. Hamurun diğer yarısı da üzerine dökülüp 150-160 derece fırında pişirilir. Pişip pişmediği kürdan testi ile kontrol edilir. Kürdan kuru çıkıyorsa pişmiş demektir. Soğuyunca kalıptan çıkarılıp dilimlenerek servis yapılır.
Not : Fıstıklı malzemeden ceviz büyüklüğünde toplar yaparak kurabiye olarak da pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Pancake


Devletşah'tan uzun zaman önce aldığım ve İrem çok sevdiği için sık sık yaptığım bir tarif.

Malzemeler :
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 paket kabartma tozu
tuz


Yapılışı :
Kabartma tozu dışındaki malzemeler mikserle çırpılır.
Karışım 1 saat buzdolabında bekletilir.
Kabartma tozu ilave edilip karıştırılır.
Yağlanıp kızdırılmış tavaya 2 çorba kaşığı ya da bir küçük kepçe ile hamur konulur.
Üzerindeki kabarcıklar patlayınca ters çevrilip diğer tarafı da pişirilir.


Afiyet olsun.


Mücver Kek


Malzemeler :
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
100 gr. krem peynir (Buzdolabında bekleyen krem peyniri değerlendirmek için ekledim.)
1/2 su bardağı ufalanmış beyaz peynir (Eski kaşar kullandım.)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
3-4 dal taze soğan
1 tutam dereotu (7-8 dal)
1 tutam maydanoz
2 adet dolmalık kabak
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı beyaz un (gerekirse un miktari arttırılabilir.)
1/2 su bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
Yapılışı :
Kabakların kabukları kazınıp yıkanır ve rendelenir. Yıkanıp kurulanan yeşillikler ince kıyılır.
Yumurta ve toz şeker mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.Krem peynir eklenip yumurtanın için de homojen şekilde dağılıncaya kadar çırpılır. Yoğurt ve sıvı yağ eklenip çırpmaya devam edilir. Rendelenmiş kabak, ince kıyılmış yeşillik, beyaz peynir, tuz, kuru nane ve pul biber eklenip karıştırılır. Beyaz un, mısır unu ve kabartma tozu birlikte elenerek karışıma eklenir ve iyice karıştırılır. Margarinle yağlanmış küçük bir fırın tepsisine dökülerek 150-160 derece fırında pişirilir. Pişip pişmediği kürdan batırılarak kontrol edilir. Dilimlenerek ılık ya da soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.

18 Haziran 2010 Cuma

Kandil Simidi



Eve giderken pastanelerden duyduğum mahlep kokusu, eve gittiğimde de açık camlardan gelen komşuların pişirdiği simit kokularına daha fazla dayanamayıp hemen işe koyuldum ve kısa sürede bu simitleri yaptım.
Malzemeler :
250 gr. oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta (sarısı içine, akı üzerine)
1 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı mahlep
1 paker kabartma tozu
aldığı kadar un
Üzerine;
susam
Yapılılşı :
Hamur için verilen malzemeler geniş bir kaba alınır ve aldığı kadar un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hamurdan küçük parçalar kopartılıp yuvarlanarak şerit yapılır ve simit şekli verilir. Hazırlanan simitler önce yumurta akına, sonra susama batırılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 170 derece fırında susamlar iyice kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

16 Haziran 2010 Çarşamba

İncirli Kayısılı Parfe

Nurşen arkadaşımızın evsahipliğini yaptığı 'Blog Kulübü Yemekteyiz etkinliğine' gönderiyorum. Kendisine nazik daveti için çok teşekkür ediyor ve bol tarifli bir etkinlik diliyorum.

Tarifi Dr. Oetker Krem şanti poşetinin arkasından...

Malzemeler :
3-4 adet kuru kayısı
3-4 adet kuru incir
1 su bardağı öğütülmüş ceviz
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
150 gr. kakaolu bisküvi
1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Yapılışı :
Kayısı ve incir sıcak suda bekletilip yumuşatılır. Suları süzülüp minik küpler halinde doğranır. Krem şanti soğuk süt ile çırpılarak hazırlanır. İçine hazırlanan meyveler, öğütülmüş ceviz, portakal kabuğu rendesi ve ufalanmış bisküvi eklenerek karıştırılır. Bir kalıba streç film serilir. (Silikon kalıp kullandığım için gerek kalmadı.) İsteğe göre kalıbın tabanına yarım cevizler yerleştirilir ve üzerine krem şantili karışım dökülür. Üzeri streç filmle kapatılıp bir gece buzlukta bekletilir. Ters çevrilerek kalıptan çıkarılır ve dilimlenerek servis yapılır. (Ben Softbowl tekli maffin kalıplarımı kullandım.)

Afiyet olsun.

Enginarlı Salata


Nurşen arkadaşımızın evsahipliğini yaptığı 'Blog Kulübü Yemekteyiz etkinliğine' gönderiyorum. Kendisine nazik daveti için çok teşekkür ediyor ve bol tarifli bir etkinlik diliyorum.
Son günlerde bazı dergi ve blogcu arkadaşlarımda sık gördüğüm bir salata. Ben de evde bulabildiğim yeşilliklerle denedim.
Malzemeler :
2 adet enginar
3-4 yaprak lolloroso (Akdeniz yeşilliği)
1 tutam semizotu
8-10 adet roka yaprağı
dereotu, maydanoz
5-6 adet biberli yeşil zeytin
çeri domates
Sos için;
Limon suyu, zeytinyağı ve tuz
Yapılışı :
Enginarlar yıkanıp üzerlerine limon suyu dökülür ve buharda haşlanır. (Nutricook ile 8 dakika pişirdim.)
Yeşillikler yıkanıp kurutulur ve bıçak değdirmeden iri parçalara bölünüp salata tabağına yerleştirilir. Enginarlar soğuyunca dilimlenir, dilimlenmiş biberli zeytin ile birlikte salatanın üzerine yerleştirilir. Çeri domates ile süslenir. Sos malzemeleri çırpılarak salatanın üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun.

Tavuk Tandori



Nurşen arkadaşımızın evsahipliğini yaptığı 'Blog Kulübü Yemekteyiz etkinliğine' gönderiyorum. Kendisine nazik daveti için çok teşekkür ediyor ve bol tarifli bir etkinlik diliyorum.
Nutricook ile denediğim, 6 dakikada pişen, nefis bir tarif.
Malzemeler :
4 adet tavuk göğsü
1 kase yoğurt
1 adet soğan (Ben fazla kullandım.)
1 adet kırmızı dolmalık biber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
750 ml. tavuk suyu (750 ml. su + tavuk bulyon)
40 gr. karışık baharat (Kotanyi tavuk harcı kullandım)
1 yemek kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı kimyon
5 dal taze nane
tuz ve karabiber
Yapılışı :
Bir karıştırma kabında baharatlar (Kotanyi Tavuk harcı), toz zencefil ve zeytinyağı karıştırılarak marinat hazırlanır.
Soğanlar dilimlenir, Biber ikiye bölünüp çekirdekleri temizlenir; tavuk ve biber küp şeklinde doğranır.
Tavuk etleri ve sebzeler sırasıyla tahta şişlere dizilir, tuz serpilir. Şişler marinata bulanıp Nutricoock'un buhar sepetine yerleştirilir. Tencereye su konulup, buhar sepeti yerleştirilir ve kapağı kapatılır. Akıllı konrol saati 6 dakikaya ayarlanıp pişirilir.
Yoğurt sos için; Nane yıkanıp kurulanır. Yaprakları dallarından ayrılıp incecik kıyılır. Nane, kimyon ve yoğurt bir karıştırma kabında karıştırlır. Tuz ve karabiberle tatlandırılıp buzdolabında en az 10 dakika dinlendirilir.
Pişen tavuklar servis tabağına alınıp pilav ve yoğurt sos ile servis yapılır.
Afiyet olsun.

Krem Peynirli Izgara Sebze Ruloları


Nurşen arkadaşımızın evsahipliğini yaptığı 'Blog Kulübü Yemekteyiz etkinliğine' gönderiyorum. Kendisine nazik daveti için çok teşekkür ediyor ve bol tarifli bir etkinlik diliyorum.
Malzemeler:
3 adet dolmalık kabak
3 adet patlıcan
7-8 adet kırmızı biber
yarım su bardağı zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
tuz
krem peynir
dereotu
Yapılışı:
Patlıcanlar boylamasına dilimlenerek 3 ya da dörde bölünür ve tuzlu suda acısının çıkması için bekletilir. Kabaklar da kabukları kazınıp boylamasına dilimlenir. Biberler ikiye bölünüp çekirdekleri çıkarılır.
Bütün sebzeler ızgarada veya tost makinasında yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Sarımsaklar ezilip zeytinyağı ile karıştırılır. Sebzeler sarımsaklı zeytinyağı ile harmanlanıp bir süre buzdolabında dinlendirilir. Sonra isteğe göre bir kabak, bir patlıcan, bir biber olmak üzere üst üste yerleştirilip rulo şeklinde sarılır. (Rulonun açılmaması için kürdanla tutturabilirsiniz.)
Krem peynir krema pompasına doldurulur ve sebze rulolarının üzerine istenilen şekilde sıkılır. Dereotu dallarıyla süslenip servis yapılır.
Afiyet olsun.

Akdeniz Usulü Mantar



Nurşen arkadaşımızın evsahipliğini yaptığı 'Blog Kulübü Yemekteyiz etkinliğine' gönderiyorum. Kendisine nazik daveti için çok teşekkür ediyor ve bol tarifli bir etkinlik diliyorum.
Nutricook ile denediğim bir lezzet...
Malzemeler:
700 gr. mantar
1 adet soğan
50 ml. sek beyaz şarap (Elma sirkesi kullandım.)
1/2 limonun suyu
100 gr. domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
100 ml. su
kişniş tohumu, tuz ve karabiber
birkaç sap taze kişniş
Yapılışı :
Mantarlar yıkanıp süzgeçte bekletilir. Suları süzülünce büyüklüklerine göre ikiye veya dörde kesilir. Kişniş yaprakları dallarından ayrılır.
Soğan soyularak yemeklik doğranır. Nutricook tenceresinde yağ ısıtılır ve soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavrulur. Sırasıyla beyaz şarap (elma sirkesi), su ve limon suyu eklenir. Son olarak salça, kişniş tohumu ve mantarlar ilave edilip tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Tencerenin kapağı kapatılır.
Akıllı konrol saati 3 dakikaya ayarlanır, sebze pişirme programı seçilir.
Pişirme işlemi bittiğinde Nutricook'un kapağı açılır. Mantarlar ince kıyılmış kişniş yaprakları ile süslenip ılık veya soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.

15 Haziran 2010 Salı

Spiral Poğaça



Daha önce yayınladığım Sodalı poğaça hamurunu bu şekilde denedim.

Malzemeler :
1 paket yaş maya (42gr.)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe soda (200ml. maden suyu)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un

Yapılışı :
Ilık sütün içine toz şeker ve maya atılıp, karıştırılarak maya eritilir. Sıvı yağ ve soda eklenir. Tuz ve aldığı kadar un ilavesi ile ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Üzeri nemli bir bezle örtülüp, 40-45 dakika kadar mayalanması için bekletilir. Mayalanan hamurdan parçalar kopartılıp, yuvarlanarak şerit yapılır ve kendi etrafında göndürülerek spiral şekil verilir. Hazırlanan poğaçalar yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizilip, 30 dakika kadar mayalanması için tepside bekletilir. Bu süre sonunda üstlerine yumurta sarısı sürülüp, 170 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Poğaça Hamurundan Pizza


Tepsiye fazla gelen poğaça hamurunu pizza yaparak değerlendirdim.
Mayalı hamur pizza boyunda açılır, üzerine domates sosu yayılır. Yuvarlak dilimlenmiş mozarella peyniri ve dilimlenmiş sucuklar dizilir. Üzerine kekik vb. serpilir. (Ben kotanyi Pizza harcı kullandım. Beni Kotanyi pizza harcı ile tanıştıran Hilal' e tekrar teşekkürler.) Son olarak üzerine sarımsaklı zeytinyağı gezdirilip, 180 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun.

14 Haziran 2010 Pazartesi

Tuzlu Kek






Malzemeler :
4 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı krema
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı beyaz un
1/2 su bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
1 adet kırmızı kapya biber
4-5 dal taze soğan (sadece yeşil kısımları)
3-4 dal taze kekik
5-6 dal maydanoz
5-6 dal dereotu
10 adet biberli yeşil zeytin
Yapılışı :
Yumurtalar çırpma kabına kırılıp mikser yardımıyla köpürünceye kadar çırpılır. Krema, sıvıyağ, şeker ve tuz eklenip bir süre daha çırpılır. Un, mısır unu ve kabartma tozu birlikte elenerek eklenir ve karıştırılır. Son olarak ince kıyılmış kekik, maydanoz, dereotu, yeşil soğan; dilimlenmiş yeşil zeytin ve kapya biber eklenip karıştırılır. Margarinle yağlanmış kek kalıplarına dökülerek 160-170 derece fırında keke batırılan kürdan kuru çıkıncaya kadar pişirilir. Soğuyunca kalıptan çıkarılıp, dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

11 Haziran 2010 Cuma

Kokos Kek


Softbowl Yasemin Kek kalıbı kullandım.

Kalıba fazla gelen hamuru Softbowl Tekli Mafin Papatya ve Softbowl Tekli Mafin Kalp kalıbına dökerek pişirdim. Ortalarına bir top hindistancevizli karışım koydum.




"Yemek Etkinliği 4# Pasta ve Kekler " Etkinliği için Papatya68 arkadaşımıza gönderiyor, bol tarifli bir etkinlik diliyorum.
Son günlerde yaşananlardan sonra tarif eklemek insanın içinden gelmiyor. Bu anlamsız şiddetin durmasını, annelerin artık ağlamamasını dilemek ve dua etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor, maalesef:((
Yaralı askerlerimize Allah şifa versin, sevdiklerine sağlıkla kavuştursun.
Malzemeler :
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 su bardağı Sinangil kakaolu kek unu
İçine;
1 adet yumurta akı
2 çay bardağı pudra şekeri
2 su bardağı hindistancevizi rendesi
bir çimdik tuz
Yapılışı :
Bir yumurta akına bir çimdik tuz atılıp, mikser yardımıyla kar gibi oluncaya kadar çırpılır. Pudra şekeri yavaş yavaş eklenip karıştırılır. Son olarak hindistancevizi rendesi de karışıma eklenir.
Yumurtalar karıştırma kabına kırılır. Toz şeker eklenip krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Süt ve sıvıyağ eklenip çırpmaya devam edilir. Kakaolu kek unu eklenip, karıştırılır. Margarinle yağlanmış kek kalıbına hamurun yarısı dökülür. Hazırlanan hindistancevizli karışım hamurun ortasına dökülür. Kalan kek hamuru ile üzeri kapatılıp; 160-170 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirilir. Kekin pişip pişmediği kürdan batırılarak kontrol edilir; kürdan kuru çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Kek soğuyunca kalıp ters çevrilerek kalıptan çıkarılır; dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

10 Haziran 2010 Perşembe

Canım Annemin Kek Tarifleri Yarışması


Yemek Zevki Dergisi tarafından Anneler Gününe özel olaral düzenlenen "Canım Annemin Kek Tarifleri Yarışması" sonuçlandı. Derginin yayın danışmanları ve ve şefleri tarafından yapılan değerlendirmeye göre gönderdiğim "Kurutulmuş Vişneli Fıstıklı Kek" tarifim yarışmada 2. lik ödülüne layık görülmüş, çok mutlu oldum. Yemek Zevki Dergisi ekibine çok teşekkür ediyorum.
Ödül olarak İ.B.B. Sosyal Tesislerinde özel bir yemek daveti, Sweetart Kursu, Sweetart indirim çeki ve 6 aylık Yemek Zevki Dergisi aboneliği kazandım. Yarışmada dereceye giren diğer arkadaşlarımı da kutluyorum.

9 Haziran 2010 Çarşamba

Pesto Soslu Tavuk







Tefal Nutricook ile birlikte hediye edilen "Tefal Nutricook ile besleyici ve lezzetli tarifler" kitabından ufak bir değişikle denedim. Daha önce nutricook ile pişirdiğim yemeği yarışma için fırında pişirdim.

Bu tarifi Hamarat ablanın Maggi sponsorluğunda düzenlediği "fırında tavuk yemekleri" yarışmasına gönderdim.

Malzemeler :

4 adet tavuk göğsü

8 adet arpacık soğan

40 gr. çamfıstığı

3 yemek kaşığı zeytinyağı

40 gr. parmesan rendesi

1 demet fesleğen

2 diş sarımsak

tuz ve karabiber


Yapılışı :

Pesto Sos;

Fesleğen yıkanıp kurulanır; yaprakları saplarından ayrılır. Sarımsak ve soğan kabukları soyulup kabaca doğranır. Sarımsak, soğan ve fesleğen yaprakları mutfak robotunda çekilir ve bir kaba alınır. Karışıma yavaş yavaş parmesan, çamfıstığı ve zeytinyağı eklenir. Yumuşak bir kıvam alıncaya kadar karıştırılır.


Tavuk Sarma için;

Tavukları bıçak yardımıyla kelebek şeklinde açılır. Üzerine tuz ve karabiber serpilir ve Alüminyum folyo üzerine yayılır. Üzerine ince bir kat pesto sos sürülür ve rulo şeklinde sarılır. Alüminyum folyo ile açılmayacak şekilde sarılıp fırın kabına yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. İlk sıcaklığı geçince folyo açılır ve tavuk dilimelenerek servis yapılır..


Afiyet olsun.