Tırtıl kurabiye hamurunun bir kısmını kırmızı gıda boyasıyla renklendirip bu kurabiyeleri yaptım. İrem'in arkadaşları çok beğendi.
Disable Copy And Past
14 Mayıs 2008 Çarşamba
Mahlepli Tuzlu Kurabiye
Malzemeler :
200 gr oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
Yeterince un
Çörek otu ve susam
Yapılışı :
Tüm malzeme karıştırılıp ele yapışmayan bir hamur yoğurulur. Elle ya da kalıpla şekil verilir. Yumurta sarısı sürülerek çörek otu veya susam serpilir. 180 derecede kurabiyelerin üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Tırtıl Kurabiye
Hamuru marmelatlı kurabiyelerle aynı.
Malzemeler :
250 gram margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
Kurabiyeleri birleştirmek için ;
Marmelat
Süslemek için ;
hindistan cevizi ya da dövülmüş fındık
Yapılışı :
Hamur malzemeleri karıştırılarak iyice yoğurulur. (Hamurumuz ne sert ne de çok yumuşak olmayacak.) Tırtıl kalıbıyla ya da krema pompasıyla istenilen uzunlukta hamur tepsiye sıkılır. 180 derece fırında kurabiyelerin üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir. Biraz ılınınca üzerine pudra şekeri elenir. Eşit büyüklükte iki kurabiye marmelat sürülerek birleştirilir ve bir ucu marmelata batırıldıktan sonra bir kaseye koyduğumuz hindistan cevizi ya da dövülmüş fındığa batırılır.
Afiyet olsun.
Sirkeli Kurabiye
Malzemeler :
1 paket oda sıcaklığında margarin
1/2 çay bardağı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzerine :
yumurta sarısı ve çörek otu
Yapılışı :
Malzeme karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur. Hamurdan küçük parçalar kopartılıp elle ince çubuklar yapılıp resimdeki gibi şekiller verilir. İsterseniz kalıpla da şekil verebilirsiniz. Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir. 180 derecede kurabiyelerin üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Marmelatlı Kurabiye
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
Marmelat
Marmelat
Hazırlanışı :
Bütün malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur yoğurulur. Kalıplarla şekil verilir. Hamurun bir kısmının ortasına daha küçük kalıp veya uygun malzemeyle delikler açılır. 170 derece ısıtılan fırında pişirilir. Sonra delikli olan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri elenir. Düz olanların üzerine marmelat sürülerek, delikli olanla birleştirilir.
Afiyet olsun......
Afiyet olsun......
13 Mayıs 2008 Salı
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)