Disable Copy And Past

16 Şubat 2009 Pazartesi

Damla Çikolatalı Muffin

Malzemeler :
2 adet yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı sıvı yağ
2 kahve fincanı yoğurt
6 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı damla çikolata

Üzerine;
2 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı :
Yumurtalar ve toz şeker çukur bir kaba alınır. Mikser yardımıyla şeker iyice eriyinceye kadar çırpılır. Yoğurt ve sıvı yağ eklenip karıştırılır. Un, kabartma tozu ve kakao birlikte elenerek karışıma ilave edilir ve pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar mikserle çırpmaya devam edilir. Hazırlanan karışım muffin kaplarına paylaştırılır. Üzerlerine damla çikolata yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında içleri kuruyuncaya kadar pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri elenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Bulgurlu Cevizli Börek (P.D.Ç.S.E. 36)


Bu Börekleri de mutfaktelaşı arkadaşımızın ev sahipliğinde devam eden Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 36'ya gönderiyorum.

Malzemeler :
500gr. kıyma
2 adet soğan
1/2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
tuz, karabiber, kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tutam maydanoz
1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
4 adet yufka
2 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
Üzerine;
2 adet yumurtanın akı
2 su bardağı galeta unu
Yapılışı :
Bulgur bir kaba alınır ve üzerine çıkacak kadar kaynar su dökülür. Üzeri kapatılarak kabarması için bekletilir. Yemeklik doğranmış soğanlar sıvı yağda pembeleştirilir. Kıyma eklenerek, kıyma suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. 1 Tatlı kaşığı biber salçası, tuz ve baharatlar eklenip, karıştırılır ve ocak kapatılır. Kıymalı harç ılık hale gelince bulgur, ceviz ve ince kıyılmış maydanoz eklenerek iyice harmanlanır.
Yufkalar temiz bir zemine serilir. Önce (+) şeklinde kesilir, sonra her parça 3'e bölünerek her bir yufkadan 12 adet üçgen parça elde edilir. Yufkalara fırça ile sıvı yağ ve su karışımı sürülür. Geniş kenarına iç malzemeden bolca yerleştirilir. Kenarları içe katlanarak rulo şeklinde sarılır. Bütün yufkalar bitinceye kadar işleme devam edilir. Hazırlanan börekler önce çırpılmış yumurta akına, sonra galeta ununa bulanarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Not: Börekleri isterseniz; sıvıyağ-su karışımı sürmeden sarabilir ve sıvı yağda kızartabilirsiniz.
Afiyet olsun.

15 Şubat 2009 Pazar

Ödülüm...


Alkım arkadaşım beni en sevilen blog ödülüne layık görmüş, kendisine bu ödül için çoook teşekkür ediyorum. Bu ödülün 3 kuralı varmış:
1.Sana ödül veren arkadaşının linkini vermek,
2.Ödül verdiğin 7 arkadaşın linkini vermek,
3.Bu arkadaşlarını haberdar etmek


Emeğini ortaya koyarak blog açan ve sürdüren herkes bu ödülü hak ediyor. Ödülü tüm arkadaşlara gönderiyorum. Ancak kural gereği 7 arkadaşımı seçmem gerekiyor.



Benim ödül verdiklerim:


1. kelebekli saniyeler


2. Hülya'nın mutfağı


3. hobisepeti


4. hayatın ta kendisi


5.gelincikmutfak


6.huysuz balığın önerileri


7.kütüphanecininmutfağı


Arkadaşlarımı ödüllerini almaları için bekliyorum.


13 Şubat 2009 Cuma

Frambuaz ve Çilekli Pasta

Profiterollü pasta dan kalan pandispanya katını değerlendirmek için uydurduğum pasta. İki katlı pandispanya ile arasına krema ve meyve yerleştirilerek yapılırsa eminim daha güzel olur.

Malzemeler :
1 adet hazır pandispanya katı
1 kase frambuaz
1 kase çilek
1 çay bardağı süt
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Kreması için;
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı toz şeker
1/2 paket labne peyniri
1 paket krema sertleştirici
Üzerine;
1/2 poşet kremşanti
1/2 su bardağı soğuk süt
Yapılışı :
Sütün içine portakal kabukları rendelenir ve bekletilir. Sonra süt süzülerek pandispanya ıslatılır.Krema için olan malzemelerden; süt, un ve şeker pişirilir. Sonra içine labne peyniri ve krema sertleştirici eklenip çırpılır. Hazırlanan krema pastanın üzerine yayılır. Frambuaz taneleri yıldız şeklinde pastanın ortasına dizilir. Kremşanti sütle çırpılarak hazırlanır ve krema torbasına doldurularak yıldız şeklinin etrafına boşluk kalmayacak şekilde sıkılır. Pastanın kenarları dilimlenmiş çilekle süslenir, bir gece dinlendirilip servis yapılır.

Afiyet olsun.

Profiterollü Pasta (P.D.Ç.S.E. 36)


Bu pastayı Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 36'nın ev sahibesi mutfaktelaşı arkadaşımıza gönderiyor, kendisine kolaylıklar diliyorum.

Tarifini buradan aldım, ufak tefek değişiklikler yaptım.

Malzemeler :
Hazır pastabanların bir parçası
profiterol topları (yapılışı için lütfen tıklayın.)
1 su bardağı süt
portakal kabuğu rendesi
Kreması için;
3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı şeker
1 paket labne peyniri
1 paket krema sertleştirici
Sosu için;
100 ml. krema
80 gr. Bitter çikolata
Yapılışı:
Sütün içine portakal kabukları rendelenir ve bekletilir. Sonra süt süzülerek pastaban iki taraflı ıslatılır.Krema için olan malzemelerden; süt, un ve şeker pişirilir. Sonra içine labne peyniri ve krema sertleştirici eklenip çırpılır. Bir kısmı pastabanın üzerine sürülür. Geri kalanı profiterollerin içlerine doldurulur. Profiteroller pastabanın üzerine dizildikten sonra kalan krema ile üzerleri kaplanır. Krema küçük bir cezvede kaynatılır. Çikolata parçalara bölünerek kremanın içine atılır ve eritilir. Ilık hale gelince pastanın üzerine gezdirilir. Pastanın üzeri fıstıkla süslenebilir.
Afiyet olsun.

11 Şubat 2009 Çarşamba

Karamelli Kabak Tatlısı


Malzemeler :
2 su bardağı toz şeker
1,5 kg. balkabağı

Karamel için;
200 ml. krema
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su

Süslemek için;
ceviz

Yapılışı :
Kabak soyulup, yeşil kısımları ve çekirdekleri çıkartılarak dilimlenir. Üzerine toz şeker gezdirilip, kapağı kapatılır ve bir gece bekletilir. Tencere ocağa alınarak orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Toz şeker bir tavaya alınır, kısık ateş üzerinde karıştırılarak eritilir. Şeker eriyip karamel rengini alınca tava ocaktan alınır ve su eklenir. Tava tekrar ocağa oturtulur ve katılaşan karamel çözülene kadar kısık ateşte tutulur. Krema eklenip 1-2 dakika daha pişirilip, ocaktan akınır. Ilık hale gelince kabakların üzerine gezdirilir. Kabakların üzeri cevizle süslenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

10 Şubat 2009 Salı

MİMLENMİŞİM...


filizcelezzetler arkadaşım beni mimlemiş, biraz gecikmeli olarak cevaplıyor ve kendisine çok teşekkür ediyorum.


Oyunun kuralları şöyle....


1. Yakınınızda bulunan ilk kitabı elinize alın,

2. 161. sayfayı açın,
3. 5. cümleyi bulun,

4. blog sayfanıza yazın.

5. En güzel cümle veya en güzel kitabı seçmeyin! sadece en yakınınızda bulunan ilk kitabı alın.


Cevaplıyorum:

Kitap adı: 8. Gün

Yazarı : Glenn Meade

161. sayfa, 5. cümle : "Ortadoğu'daki birliklerimizin birden yok olmasını beklemiyordur mutlaka."
Ben de;
arkadaşlarımı mimledim..İsterlerse cevaplandırabilirler..

Peynirli Poğaça (P.D.Ç.S.E. 36)

Bu poğaçaları Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 36'nın ev sahibesi mutfaktelaşı arkadaşımıza gönderiyor, nazik daveti için kendisine çok teşekkür ediyorum.

Malzemeler :
125gr. margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta (akı hamura, sarısı üstüne)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
İçine;
beyaz peynir
Yapılışı :
Oda sıcaklığında margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı yoğurma kabına alınır. 2,5 su bardağı un, kabartma tozu ve tuz da yoğurma kabına alınıp, ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır. Gerekirse tekrar un ilave edilebilir. Hamurdan cevizden daha büyük parçalar kopartılıp, elde açılır. Ortasına peynir yerleştirilip, kapatılır ve elde yuvarlanıp oval şekil verilir. Hazırlanan poğaçalar yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilerek, üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürülür, çörek otu ya da haşhaş tohumu serpilerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

Çay Davetim

Hafta sonunda ağırladığım misafirlerim için hazırladığım davet sofram.

Menüdekiler :
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Tavuklu Salata
Kıymalı ve Peynirli Börekler
Bulgurlu Börek
Galeta Unlu Poğaça
Peynirli Poğaça
Damla Çikolatalı Kurabiye
Çikolatalı Ay Kurabiye
Profiterollü Pasta
Karamelli Kabak Tatlısı

3 Şubat 2009 Salı

Sucuklu Sosisli Volovan (P.D.Ç.S.E. 35)



Tarifi Sofra dergisinin eski bir sayısından aldım. Pınar Altuğ Sofra dergisi için yapmış. Ben çok beğendim, şekli yuvarlak olarak da yapılabilir. Bu tarifi Gülayce arkadaşımızda devam eden P.D.Ç.S.E. 35'e gönderiyor, kendisine kolaylıklar diliyorum.
Malzemeler :
8 adet milföy
1 parmak sucuk
3 adet sosis
2 tatlı kaşığı ketçap
1 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurta
sarımsak tozu, kekik, susam, çörekotu, tuz
rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı :
Milföy hamurlarının kenarları ruletle kesilir. 4 adet milföy hamurunun ortasından ruletle kesilerek 4 adet kare çıkartılır. Yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılır. Ortası kare kesilen milföyün altına yumurta beyazı sürülüp, bütün kalan milföylerden birinin üzerine yapıştırılır. En üstüne çırpılmış yumurta sarısı sürülür. Diğer milföy hamurları da bu şekilde hazırlanır. Üzerlerine susam ve çörekotu serpilir. 180 derece fırında milföyler kabarana ve hafifçe kızarana kadar pişirilir. Bir tavada margarin eritilir. Küçük dğranmış sucuklar ve küp doğranmış sosisler yağda sotelenir. Tuz, sarımak tozu ve katçap ilave edilip karıştırılır. Çok az sıcak su eklenerek pişirilir. Ocak kapatılınca kekik eklenir. Fırından alınan volovanlara sucuklu harç paylaştırılır. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Fırında kaşarlar eriyinceye kadar (birkaç dakika) tutulup, sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.