Disable Copy And Past

10 Şubat 2009 Salı

Peynirli Poğaça (P.D.Ç.S.E. 36)

Bu poğaçaları Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 36'nın ev sahibesi mutfaktelaşı arkadaşımıza gönderiyor, nazik daveti için kendisine çok teşekkür ediyorum.

Malzemeler :
125gr. margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta (akı hamura, sarısı üstüne)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
İçine;
beyaz peynir
Yapılışı :
Oda sıcaklığında margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı yoğurma kabına alınır. 2,5 su bardağı un, kabartma tozu ve tuz da yoğurma kabına alınıp, ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır. Gerekirse tekrar un ilave edilebilir. Hamurdan cevizden daha büyük parçalar kopartılıp, elde açılır. Ortasına peynir yerleştirilip, kapatılır ve elde yuvarlanıp oval şekil verilir. Hazırlanan poğaçalar yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilerek, üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürülür, çörek otu ya da haşhaş tohumu serpilerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

Çay Davetim

Hafta sonunda ağırladığım misafirlerim için hazırladığım davet sofram.

Menüdekiler :
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Tavuklu Salata
Kıymalı ve Peynirli Börekler
Bulgurlu Börek
Galeta Unlu Poğaça
Peynirli Poğaça
Damla Çikolatalı Kurabiye
Çikolatalı Ay Kurabiye
Profiterollü Pasta
Karamelli Kabak Tatlısı

3 Şubat 2009 Salı

Sucuklu Sosisli Volovan (P.D.Ç.S.E. 35)



Tarifi Sofra dergisinin eski bir sayısından aldım. Pınar Altuğ Sofra dergisi için yapmış. Ben çok beğendim, şekli yuvarlak olarak da yapılabilir. Bu tarifi Gülayce arkadaşımızda devam eden P.D.Ç.S.E. 35'e gönderiyor, kendisine kolaylıklar diliyorum.
Malzemeler :
8 adet milföy
1 parmak sucuk
3 adet sosis
2 tatlı kaşığı ketçap
1 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurta
sarımsak tozu, kekik, susam, çörekotu, tuz
rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı :
Milföy hamurlarının kenarları ruletle kesilir. 4 adet milföy hamurunun ortasından ruletle kesilerek 4 adet kare çıkartılır. Yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılır. Ortası kare kesilen milföyün altına yumurta beyazı sürülüp, bütün kalan milföylerden birinin üzerine yapıştırılır. En üstüne çırpılmış yumurta sarısı sürülür. Diğer milföy hamurları da bu şekilde hazırlanır. Üzerlerine susam ve çörekotu serpilir. 180 derece fırında milföyler kabarana ve hafifçe kızarana kadar pişirilir. Bir tavada margarin eritilir. Küçük dğranmış sucuklar ve küp doğranmış sosisler yağda sotelenir. Tuz, sarımak tozu ve katçap ilave edilip karıştırılır. Çok az sıcak su eklenerek pişirilir. Ocak kapatılınca kekik eklenir. Fırından alınan volovanlara sucuklu harç paylaştırılır. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Fırında kaşarlar eriyinceye kadar (birkaç dakika) tutulup, sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.

30 Ocak 2009 Cuma

Fındıklı Çikolatalı Kurabiye (P.D.Ç.S.E.35)

Malzemeler :
125 gr. oda sıcaklığında margarin
1 adet yumurta (sarısı hamuruna, akı üzerine)
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un

Üzerine;
file fındık

Arasına;
1 paket bitter çikolata
2 adet vanilyalı gofret


Yapılışı :
Tüm malzemeler karıştırılır, aldığı kadar un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan cevizden daha küçük parçalar kopartılıp, yuvarlanır ve biraz bastırılarak kurabiye şekli verilir. Kurabiyeler önce yumurta akına, sonra file fındığa batırılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirilir. Bitter çikolata Ben Mari yöntemiyle eritilir. (Bir kaba su doldurulup, ocağa yerleştirilir. Üzerine başka bir kap oturtulup, çikolatalar kırılıp üstteki kaba doldurulur ve eritilir. Üstteki kabın suya değmemesi gerekiyor.) Gofretler çikolatanın içine ufalanır. Kurabiyelerin alt kısımlarına gofret-çikolata karışımından sürülür ve diğer bir kurabiye ile birleştirilir.

Afiyet olsun.

29 Ocak 2009 Perşembe

Gelin Dili :)) (P.D.Ç.S.E. -35)

Tarifi Sofra dergisinin eski bir sayısından aldım. İsmi çok hoşuma gitti. Gelinler, ismini "kaynana dili" olarak değiştirebilir :)) (Kaynanalar duymasın!) Bu tarifi P.D.Ç.S.E. 35 ev sahibesi Gülayce arkadaşımıza gönderiyor, daveti için kendisine çok teşekkür ediyorum.

Malzemeler :
3-4 adet orta boy dolmalık kabak
1 kase beyaz peynir
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
1 tutam maydanoz
tuz, karabiber
1 yumurta sarısı
Bulamak için;
2 adet yumurta
4-5 kaşık un
1 su bardağı galeta unu
Kızartmak İçin;
sıvı yağ
Yapılışı :
Kabakların kabukları kazınır ve yıkanır. Çok yumuşatmadan, suda haşlanır. Soğuyunca ortalarında ikiye kesilir. Her bir parça boyuna kesilerek 4'er dilime ayrılır. Bir kapta beyaz peynir çatalla ezilir. İçine ince kıyılmış dereotu, maydanoz, 1 yumurta sarısı, tuz ve karabiber eklenerek, iyice karıştırılır. Kabak dilimlerinden birinin üzerine peynirli karışım sürülür. Başka bir kabak dilimi peynirli karışımın üzerine kapatılarak, iki dilim birleştirilir. Bu şekilde hazırlanan kabaklar önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulanarak, kızgın yağda kızartılır. Üzerine kıyılmış dereotu ve maydanoz serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

27 Ocak 2009 Salı

Sarma Börek

Malzemeler :
1 paket yaş maya
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz

İçine;
200gr. lor ya da beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
1 yumurta akı

Arasına sürmek için;
200 gr. yumuşak margarin (Ben Becel kullandım.)

Üzerine;
yumurta sarısı

Yapılışı :
Süt bir kapta (cezve olabilir.) biraz ısıtılıp ılık hale getirilir. Toz şeker ve maya süte ilave edilip, karıştırılır ve mayanın kabarması beklenir. Un yoğurma kabına alınarak, ortası havuz gibi açılır. Yoğurma kabına mayalı süt, tuz, sıvı yağ eklenip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğrulur. Gerekirse tekrar un ilave edilebilir. Hazırlanan hamur iki misli kabarana kadar mayalandırılır. Mayalanan hamur 3 eşit parçaya bölünür ve her bir parça oklava ile bıçak sırtı kalınlığında açılır. Aralarına oda sıcaklığında yumuşayan margarin sürülerek üç yufka üst üste yerleştirilir. En üstteki yufkaya da margarin sürülerek 16 eşit üçgen elde edilecek şekilde kesilir. (Önce (+) şeklinde kesilir ve her bir üçgen dörde bölünür.)
Peynir, ince kıyılmış maydanoz ve yumurta akı karıştırılarak iç malzeme hazırlanır. Hazırlanan iç malzeme üçgen parçaların geniş kısımlarına paylaştırılır. Börekler rulo şeklinde gevşekçe sarılarak, yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizilir. Bu şekilde 30 dakika daha mayalanması için bekletilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek, (İsteğe göre susam, çörek otu serpilebilir.)önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

26 Ocak 2009 Pazartesi

Tarif-i Yemek UNO Kampanyası



http://www.tarifiyemek.com/ UNO ile birlikte "Tarif-i Yemek UNO Kampanyası " adında bir kampanya başlatmış. Kampanya sonucunda 20 üyeye UNO Pastaban Seti yollanacaktır. Pastaban Set’inde 3 katlı kakaolu ve 3 katlı sade pastaban olacak. Peki çekilişe nasıl katılacaksınız?

Kampanya hakkında daha fazla bilgi için lütfen tıklayın.

Boncuklu Kurabiye

Bu kurabiyeleri de hala devam eden Edaca30 ve papatya68’in evsahibesi olduğu Hobidünyam woman forum yemek etkinliği #3 kurabiye ye, etkinliğine sevgilerimle beraber gönderiyorum.

Malzemeler :
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
4 su bardağı un
1 paket vanilya
100gr. çikolatalı draje
Yapılışı :
Un, vanilya ve kabartma tozu bir kapta harmanlanır. Margarin ve pudra şekeri mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır, yumurta sarısı da eklenip çırpmaya devam edilir. Unlu karışım eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilene kadar yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp elde yuvarlanır. (İsteğe göre hamuru merdane ile açıp şekilli kalıplarla kesebilirsiniz. Ben hamurun bir kısmına kakao ekleyerek şekil verdim.) Hazırlanan kurabiyeler yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve üstlerine çikolatalı draje yerleştirilip, biraz bastırılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstleri beyaz kalacak çekilde pişirilir.
Afiyet olsun.

Hindistancevizli ve Portakallı Kurabiye


Bu kurabiyeleri sevgili Ufuk 'un sayfasında gördüm ve yaptım. Dondurma kaşığım olmadığı için ben elimde yuvarlayarak şekil verdim.


Malzemeler :
1,5 - 2 su bardağı hindistan cevizi
225 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı vanilya
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Yarım çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı un

Yapılışı :
Yumuşamış tereyağı ile pudra şekeri mikserle, krema gibi oluncaya kadar çırpılır. Un, tuz, portakal kabuğu, hindistan cevizi ve vanilya bir kapta harmanlanır. Toz malzemeler azar azar şekerle çırpılan tereyağına eklenir ve yoğrulur. Elde edilen yumaşak hamur buzdolabında en az 1 saat bekletilir. Hamurdan bir dondurma kaşığı yardımıyla parçalar alınıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine biraz aralıklı olarak dizilir. (Dondurma kaşığınız yoksa, iki adet çorba kaşığı yardımı ile de hamurdan parçalar alıp, tepsiye dizebilirsiniz. ) Hazırlanan kurabiyeler önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar, üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirilip, çok fazla soğutmadan içinde pudra şekeri olan bir kapta, kurabiyeler pudra şekerine bulanır. İyice soğuduktan sonra üstlerine de hafifçe pudra şekeri serperek servis yapılır.

Afiyet olsun.

23 Ocak 2009 Cuma

Mantar Mücveri

Malzemeler :
500gr. kültür mantarı
1 tutam maydanoz
1/2 paket kabartma tozu
3 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
tuz, kekik

Kızartmak için;
sıvı yağ

Yapılışı :
Mantarlar iyice yıkanıp, boyuna dilimlenir ve limonlu suda haşlanır. Suyu süzülerek soğumaya bırakılır. İnce kıyılmış maydanoz, 1/2 paket kabartma tozu, kekik ve tuz eklenir. 3 adet yumurta 4 yemek kaşığı unla çırpılır. Karışıma mantarlar ilave edilip iyice karıştırılır. Malzemeden kaşıkla alınarak kızgın yağa dökülür ve arkalı önlü kızartılır. Fazla yağları kağıt havlu ile alınıp isteğe bağlı sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır.

Afiyet olsun.