Disable Copy And Past

6 Ocak 2009 Salı

Karnabahar Tava (P.D.Ç.S.E. 33)

Bu çıtır güzelleri de P.D.Ç.S.E. 33 evsahibesi Melisa arkadaşımıza sevgilerimle beraber gönderiyorum.

Malzemeler :
1 adet karnabahar
1 su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri
2 kahve fincanı un
1 adet yumurta
2 kahve fincanı mısır nişastası
1 şişe maden suyu
kızartmak için;
sıvı yağ
Yapılışı :
Karnabahar yıkanıp çiçeklerine ayrılır. Mümkünse buharda ya da tuzlu suda haşlanır ve soğuk sudan geçirilip, kurulanır. Geniş bir kasede rendelenmiş eski kaşar peyniri, un, yumurta, nişasta, maden suyu ve tuz iyice karıştırılır. Karnabaharlar bu sosa batırılarak kızgın yağda kızartılır. Fazla yağları kağıt havlu ile alınıp servis yapılır. Servis sırasında üzerine sarımsaklı yoğurt dökülebilir.
Afiyet olsun.

Tiramisu (Kedi Dili Bisküvili) ve P.D.Ç.S.E.33

Malzemeler;
1 paket kedidili bisküvi
Islatmak için;
1 çorba kaşığı nescafe
1 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı toz şeker

Krema için;
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
4 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
200 gr labne peynir

üstüne serpmek için;
yeterince kakao

Süslemek için;
çikolata rendesi ya da istediğiniz bir süsleme

Yapılışı:
Süt, un, yumurta sarısı ve şeker iyice çırpılır ve tencere ocağa yerleştirilerek; muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Pişince; vanilya ve labne peyniri eklenerek mikserle 5 dakika kadar çırpılır ve ılınması için bekletilir. Nescafe ve toz şeker 1 su bardağı ılık suda karıştırılarak eritilir. Baton kalıp streç film ile kaplanır ve ince bir tabaka halinde kremadan dökülür. Kedidili bisküvilerin yarısı, nescafeli suda çok yumuşatmadan ıslatılır ve kalıptaki kremanın üstüne dizilir. Kalan kremanın yarısı kedilillerinin üstüne döküldükten sonra, geriye kalan kedidilleri de nescafeli suda ıslatılıp, ikinci kat olarak, kremanın üstüne dizilir ve üzeri kalan kremayla kapatılır. Buzdolabında en az 3-4 saat (bir gece bekletirlirse sonuç daha güzel olur.) bekletilir. Servis sırasında tiramisu servis tabağına dikkatlice ters çevrilir, streç film ayrılır., üzerine süzgeçle kakao serpilir. (Ben üzerini rendelenmiş bitter çikolata ve süsleme şekeri ile süsledim. İstediğiniz şekilde süsleme yapabilirsiniz.)

Afiyet olsun.

5 Ocak 2009 Pazartesi

Milföy Kasesinde Yalancı Çerkez Tavuğu (P.D.Ç.S.E. 33)

Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği hız kesmeden devam ediyor. Yeni evsahibesi Melisa arkadaşımız. Kendisine kolaylıklar diliyor ve tarifimi sevgilerimle beraber gönderiyorum.

Malzemeler :
1 adet kemikli tavuk göğsü
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
3-4 adet kornişon turşu
2-3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1-2 diş ezilmiş sarımsak
tuz
6 adet kare milföy hamuru
Yapılışı :
Kemikli tavuk göğüs tencereye alınarak, tuz ve üstüne çıkacak kadar su eklenerek haşlanır. Haşlanan tavuk kemiklerinden ayrılarak didiklenir. Üzerine; minik doğranmış kornişon turşu, ezilmiş sarımsak, ceviz, yoğurt, mayonez ilave edilip iyice harmanlanır. Gerekirse yoğurt miktarı artırılabilir.
Isıya dayanıklı küçük cam kaselerin dış ve arka kısımları yağlanır. Milföyler her bir kaseye giydirilir, Kenar fazlalıkları kesilir. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Soğuyunca dikkatli bir şekilde kaselerden ayrılır. Her bir kaseye hazırlanan salatadan paylaştırılır. Üzeri dereotu ve kiraz domatesle süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

2 Ocak 2009 Cuma

Kolay Arnavut Böreği (P.D.Ç.S.E. 32)

Yeni yılın ilk gününde yaptığım bu nefis böreği çay sofralarına eşlik etmesi için P.D.Ç.S.E. 32 ev sahibesi renklikurabiyeler arkadaşıma sevgilerimle beraber gönderiyorum. Ben pırasalı yaptım, istediğiniz iç malzemeyi kullanabilirsiniz. Baklava görünümünde; çıtır çıtır bir börek oldu. Tarifini nereden aldığımı hatırlamıyorum.

Malzemeler :
1 kg. milföy hamuru (Tepsinin büyüklüğüne göre miktar değişebilir.)
1 adet hazır börek yufkası
2 yumurta
1/2 şişe maden suyu
1 fincan sıvı yağ
İç malzeme:
1/2 kg. pırasa
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kaşık salça
Tuz
1 çay bardağı su

Yapılışı:
Pırasalar yıkanıp incecik doğranır. Sıvı yağda kendi suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Salça ve su eklenip, tuzu ayarlanır. Suyunu çekinceye kadar pişirilir. Ocak kapatılarak pırasalar soğumaya bırakılır.
Milföylerin yarısı tepsiye yan yana gelecek şekilde dizilir. Üzerine kenarları dışarı sarkacak şekilde yufka serilir. İç malzeme yufkanın üzerine dökülüp, her tarafına yayılır. Kenardan sarkan yufkalar iç malzemenin üzerine kapatılır. Üzerine bir sıra daha milföy dizilir. Milföylerin kesik yerlerinden bıcakla bir kez geçilir ve orta kısımlarından + oluşturacak şekilde kesilir.
Çukur bir kapta yumurta, yağ ve maden suyunu mikser ile çırpılır. Hazırlanan karışım böreklerin üzerini tamamen kaplayacak şekilde dökülür. 5-10 dk. bekletilerek milföylerin sosu çekmesi sağlanır. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

30 Aralık 2008 Salı

veeee Benim Kütük Pastam (Mutlu Yıllar)




Yeni yılda bütün dileklerin gerçekleşmesi umuduyla.....

Malzemeler :

1 paket dr. Oetker pandispanya karışımı

3 adet yumurta

7-8 yemek kaşığı su

Kreması;

1 paket Dr. Oetker kakaolu krema

1,5 su bardağı süt

50 gr. yumuşak margarin (ben 1 yemek kaşığı Becel kullandım.)

1/2 poşet kremşanti (1 çay bardağı süt)

Arasına ;

damla çikolata

Üzerine; rendelenmiş bitter çikolata

pudra şekeri

şeker hamuru

gıda boyası

mantar şeklinde çikolata veya bezeden mantar yapabilirsiniz.

Yapılışı :

Pandispanya paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp, yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen ya da kare bir tepside pişirilir. Biraz ılınınca yağlı kağıtla beraber dikkatli bir şekilde rulo yapılır. Tamemen soğuyunca streç filme sarılıp bekletilir. (Bir gün önceden hazırlanması tavsiye edilir.)Kremayı hazırlamak için; yumuşak margarin mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Krema karışımı ve süt eklenip, 2-3 dakika daha çırpılır. Kremşanti sütle çırpılıp, hazır hale getirilir.

Pandispanya rulosu açılarak sütle ıslatılır. Arasına krema sürülerek damla çikolata serpilir ve düzgünce rulo yapılır. Rulodan verev şekilde kütüğün dallarını yapmak için parçalar kesilir ve yanlarına verev kısmı kütüğün gövdesine gelecek şekilde yerleştirilir. Kremadan 1-2 yemek kaşığı ayrılarak kalan krema ile pasta sıvanır. Bir çatal yardımıyla çizgiler yapılarak ağaç kabuğu görünümü verilir; rendelenmiş çikolata serpilir. Rulonun kesilen yerleri kremşanti ile kaplanır. Ayrılan krema ince uç takılmış krema sıkma torbasına doldurularak kütüğün halkaları oluşturulur. Pastanın üzerine şeker hamurundan süslemeler yapılır, mantar çikolatalar ve uygun hazır süslemeler yerleştirilir. Son olarak üzerine pudra şekeri elenerek kar yağmış görüntüsü elde edilir. Pasta Buzdolabında bir gece dinlendirilip, servis yapılır.

Afiyet olsun.

Çikolatalı Kek (P.D.Ç.S.E. 32)


Tarifini Şaziye' den aldım.

Malzemeler :
3 adet yumurta
1 su bardağından bir parmak fazla toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao

Üzerine;
1 su bardağı süt
1 kare bitter çikolata(80 gr)

Yapılışı :
Yumurta ve şeker mikserle iyice çırpılır. Süt ve sıvıyağ eklenip karıştırılır. Un, kabartma tozu ve kakao eklenip, pürüzsüz bir karışım olana kadar çırpılır. Yağlanmış kalıba dökülüp, önceden ısıtılmış 170 derecede fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirilir. (Batırılan kürdan temiz çıkacak)Bitter çikolata küçük parçalar halinde kırılıp, bir cezveye alınır. Üzerine 1-2 yemek kaşığı süt eklenip, cezve kaynar su dolu bir kabın içine oturtulur ve çikolata eritilir. Fırından çıkarılan kek sıcakken üzerine bardakta kalan soğuk süt kaşık kaşık dökülür. Kek ılındıktan sonra eritilen çikolatayla üzeri kaplanır. (İsterseniz, kek iyice soğuduktan sonra, krem şanti ile süslemeler yapabilirsiniz.)

Afiyet olsun.

Yalancı Hamsi Kuşu

Malzemeler :
1 kg. hamsi
1 su bardağı mısır unu
2-3 adet yumurta
tuz

İçine;
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
2-3 adet taze soğan
kuru nane, kırmızı pul biber
birkaç damla limon suyu

Kızartmak için;
sıvı yağ

Yapılışı :
Hamsilerin kılçıkları ayıklanıp, iyice yıkanır ve tuzlanır. Yeşillikler yıkanıp, incecik kıyılır. Kuru nane, kırmızı pul biber ve limon suyu eklenerek harmanlanır. İki adet hamsi sırtları zemine gelecek şekilde yan yana (hafifçe birbirinin üstüne gelecek) dizilir. Üstlerine yeşilliklerden bir tatlı kaşığı yerleştirilir. Üçüncü hamsi ile üstü kapatılıp, elde sıkılır. Önce mısır ununa, sonra çırpılmış yumurtaya batırılarak, kızgın yağda kızartılır.

Afiyet olsun.

Brokoli ve Akdeniz Karnabaharı Salatası


Aldığım Akdeniz karnabarı ile ilgili tarif bulamayınca; evde buluna malzemelerle böyle bir salata uydurdum. Biz beğendik.

Malzemeler :
1 adet küçük boy Akdeniz karnabaharı (ya da karnabahar)
1 paket brokoli
2 adet patates
1 adet havuç
1 avuç bezelye
1 adet közlenmiş kırmızı biber
2-4 adet kornişon turşu
1 çay bardağı mısır
Sos için ;
1 çay kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı sirke
2 çorba kaşığı soya sosu
yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı zeytin yağı
Yapılışı :
Brokoli ve karnabahar buharda haşlanır. Küp doğranmış patates-havuç ve bezelye haşlanıp, soğutulur. Karnabahar ve brokoli servis tabağına yerleştirilir. Üzerine; havuç, patates, bezelye, mısır, ince doğranmış kornişon turşu, közlenmiş kırmızı biber yayılır. Sos malzemeleri çırpma teliyle iyice çırpılarak sebzelerin üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Pırasa


Malzemeler :
1 kg. pırasa
1 adet havuç
3-4 yemek kaşığı zeytin yağı
1,5-2 yemek kaşığı pirinç
1,5 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı :
Pırasalar ayıklanıp, yıkanır ve isteğe göre 1cm ya da 0,5 cm kalınlığında doğranır. Havuçlar temizlenip, halka halka doğranır. Zeytinyağında önce havuçlar biraz kavrulur, sonra pırasalar eklenip kendi suyunu bırakıp çekinceye kadar bir süre pişirilir. Tencereye pırasanın üzerine çıkacak şekilde sıcak su eklenir. Tuzu ayarlanıp, şeker ilave edilir. Yıkanmış pirinçler de pırasanın üzerine yayılır. Hiç karıştırmadan pırasalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. (Karıştırırsanız pirinçler dibe çöker ve yemeğin dibinin tutmasına yol açar. Ocağı kapattıktan sonra karıştırabilirsiniz.) Soğuk olarak limon dilimleriyle servis yapılır.
Afiyet olsun.

29 Aralık 2008 Pazartesi

Fındık Rüyası (P.D.Ç.S.E. 32)

Tarifini Sofra dergisinin eski bir sayısından aldım. Daha önce birkaç blogcu arkadaşta da görmüştüm. Kurabiyeleri P.D.Ç.S.E. 32 ev sahibesi renklikurabiyeler arkadaşıma sevgilerimle beraber gönderiyorum.

Malzemeler:
1 yumurta
125 gr. fındık
3 su bardağı un
yarım paket tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı toz şeker
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

üzeri için; marmelat
Yapılışı:
Tereyağı eritilip, ılıtılır. Yumurtanın sarısı ve akı ayrılır. Ilıklaşan tereyağı yoğurma kabına alınır. Yumurta sarısı, yoğurt, sıvıyağ, şeker, vanilya ve kabartma tozu eklenip tahta bir kaşıkla iyice karıştırılır. Un ilave edilip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır ve parmakla ortalarına bastırılır. Her bir kurabiye önce yumurta akına sonra da öğütülmüş fındığa bulanır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir. Pişirme sırasında ortalarındaki çukur yerler kabaracağından fırından çıkartılıp, kurabiyelerin ortaları tekrar çukurlaştırılır. Üzerleri kızarana kadar pişirilir. Kurabiyeler ılınınca ortalarına marmelat doldurulur. (Ben kayısı ve çilek marmeladı kullandım. İsteğe göre nutella da kullanılabilir.)
Afiyet olsun.