Malzemeler:
Kurabiyeler için
100gr Tereyağı
100 gr esmer şeker (1/2 su bardağı)
1 paket Vanilya şekeri
bir tutam tuz
1 yumurta
180gr Un (1,5 su bardağı)
1 paket Kabartma tozu
50 gr çikolata
parçaları
kekler için;
2 yumurta
bir tutam tuz
1 paket Vanilya şekeri
200 gr esmer şeker (1 su bardağı)
1 tatlı kaşığı hazır kahve
100 ml süt (1 çay bardağı)
100 ml yağ (1 çay bardağı)
125 gr yoğurt (1 çay bardağı)
330 gr un (2,5 su bardağı)
20 gr bitter kakao
1 paket kabartma tozu
100 gram bitter
çikolata parçası
Yapılışı :
Kurabiye hamuru :
Oda sıcaklığındaki tereyağı, esmer şeker, bir çimdik tuz, vanilya krema kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Yumurta eklenip karıştırmaya devam edilir. Un ve kabartma tozu birlikte elenerek karışıma eklenir. Damla çikolata eklenip spatula ile karıştırılarak oldukça yumuşak bir hamur haline getirilir. Buzdolabına kaldırılır.
Çırpma kabına 2 yumurta kırılır, bir çimdik tuz, vanilya,
esmer şeker, hazır kahve, süt, sıvı yağ, yoğurt eklenip çırpılır. Un, kakao ve
kabartma tozu birlikte elenerek karışıma eklenir ve çırpılır. Doğranmış
çikolatalar eklenip karıştırılır ve muffin kalıplarına paylaştırılır. Kurabiye hamurundan parçalar kopartılıp
yuvarlak şekil verilerek kek hamurlarının üzerine yerleştirilir. Üzerine tekrar
damla çikolata yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika
pişirilir. Soğuyunca servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaynak
:
Ricette dolce facili




Hiç yorum yok:
Yorum Gönder