Malzemeler:
3 Yumurta
60 gr. Şeker (yarım
su bardağı kullandım)
110 gr. Eritilmiş
Tereyağı (1/2 su bardağı)
130 gr. Un (1 su
bardağı)
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Cheesecake
karışımı için :
250-300 gr. Süzme yoğurt veya labne
1 Yumurta
3 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya.
1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
Üzerine:
1 büyük elma. (fuji elma kullandım)
125 gr. Yaban mersini
Yapılışı:
Kek için 3 yumurta kırılıp karıştırma kabına alınır, ¼ su
bardağı toz şeker eklenip krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. ½ su bardağı
eritilip soğutulmuş tereyağı eklenip karıştırılır. 1 su bardağı un ve 1 çay
kaşığı kabartma tozu birlikte elenerek karışıma eklenir ve mikserle çırpılır.
Yağlı kağıt serilmiş küçük bir kalıba dökülerek düzgünce yayılır.
Süzme yoğurda yumurta, nişasta, vanilya ve şeker eklenip
karıştırılır. Kek hamurunun üzerine yayılır.
Elma kabuğuyla birlikte ince ince dilimlenir. Kek
karışımının üzerine kabuklu kısmı üste gelecek şekilde batırılarak dizilir.
Aralarına yaban mersini dizilir. Üzerine pudra şekeri serpilip 180 derece
fırında 35-40 dakika pişirilir. Soğuyunca dilimlenerek servis yapılır.
Kaynak : Backen mit Herz



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder