Disable Copy And Past

12 Mart 2025 Çarşamba

Baklava Lezzetinde Sütlü Tatlı





Malzemeler :

8-10 yaprak baklava yufkası

2 yemek kaşığı tereyağı

1-2 yemek kaşığı toz şeker (orijinal tarifte yok, ben ekledim)

Yarım su bardağından biraz fazla tuzsuz Antepfıstığı (Fındık kullandım)

Tavuk göğsü için:
125 gr tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 litre süt
1 paket vanilya

Yapılışı :

2 yemek kaşığı tereyağı eritilir. Baklava yufkalarından biri tezgaha açılır; fırça ile eritilmiş tereyağı sürülür. Üzerine 1 çay kaşığı kadar toz şeker serpilir. Uzun kenarından başlanarak pileli olacak şekilde büzülür ve tepsiye yerleştirilir. 


Kalan yufkalar da aynı şekilde hazırlanıp 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir. (20-25 dakika kontrollü pişirin.) 

 


Pişen yufkalar elle parçalanıp kırıntı yapılır. İri çekilmiş fındık veya fıstık karıştırılıp bir kenara alınır.

 


125 gr. tereyağı tencereye alınıp eritilir. Un eklenip rengi hafif dönünceye kadar kavrulur. Süt eklenip sürekli karıştırılarak pişirilir. Ocaktan almaya yakın toz şeker eklenir. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınıp vanilya eklenir ve mikserle çırpılır. Hazırlanan tatlı suyla hafif ıslatılmış tepsiye dökülüp düzgünce yayılır. (Dikdörtgen borcam tepsi kullandım.) Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılır ve iyice soğutulur. Servisten önce üzerine baklava yufkası-fındık-fıstık karışımı yayılır. Üzerine biraz bal gezdirilip servis yapılır.
Çıtırlığın kaybolmaması için yufkalı kısmın servisten hemen önce dökülmesi tavsiye edilir.

Afiyet olsun.

Kaynak : lezzeti_ask



Hiç yorum yok: