Malzemeler
4 adet yufka
Ya da;
1 adet soğan
200 gr. Kıyma
250 gr. Mantar
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı biber
salçası
1 tatlı kaşığı domates
salçası
Pul biber, kırmızı toz
biber, tuz, karabiber
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı :
Sıvı
yağ bir tencereye alınıp ısıtılır. Yemeklik
doğranmış soğan eklenip kavrulur. Temizlenip dilimlenmiş mantar eklenip
mantarlar suyunu çekinceye kadar kavrulur.
Sonra İnce doğranmış kapya biber eklenir. Biberler yumuşamaya
başladığında yıkanıp suyu süzülen ıspanaklar doğranarak eklenir ve ıspanaklar sönünceye
kadar karıştırılır. Tuz ve baharatlar
eklenip tatlandırılır ve ocaktan alınır.
Kıymalı yapmak için ;
Sıvı yağ bir tencereye
alınıp ısıtılır; kıyma eklenip suyunu çekinceye kadar kavrulur. Sonra yemeklik
doğranmış soğan eklenip kavurmaya devam edilir. Soğanlar yumuşayınca dilimlenmiş
mantarlar eklenip kavrulur. Suyunu çekince doğranmış biberler eklenip
karıştırılır. Salçalar eklenip kavrulur. Biraz su eklenip tuz ve baharatlar
eklenir. Suyunu çekince ocaktan alınır.
Küçük bir tencerede
tereyağı eritilir; un eklenip rengi hafif dönünceye kadar kavrulur. Üzerine süt
eklenip sürekli karıştırılarak pişirilir. Tuz eklenip ocaktan alınır.
Kalan diğer yufkalar da aynı şekilde hazırlanıp tepsiye yerleştirilir. Yufkaların boşluk kısımlarına hazırlanan iç malzeme yerleştirilir.

Üzerine beşamel sos paylaştırılıp, rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. İsteğe göre kenarlarına yumurta sarısı sürülür. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir. (20-25 dakika)
Afiyet olsun.

Kaynak :https://www.instagram.com/hulya_tombak/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder