Malzemeler :
Choux hamuru
Malzemeler
100gr tereyağ veya margarin
1 su bardağı su
1 çimdik tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
3 büyük yumurta
Pastacı kreması
2 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 silme yemek kaşığı un
2 silme yemek kaşığı nişasta
2 yumurta sarısı
1 poşet toz kremşanti,
1paket vanilya
Arasına
Muz, çilek
Ayrıca
1 poşet toz kremşanti
½ su bardağı süt
Üzerine
kavrulmuş file fındık, çilek
Lançop Sos
Malzemeler;
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı kavrulmuş fındık kırığı (pirinç fındık)
200 gr bitter kuvertür
1 yemek kaşığı kakaolu fındık kremas (Sarelle, nutella, vb.)
Çikolata Sos:
200 ml. Krema
60 gr.lık 2 paket sütlü veya bitter çikolata
Yapılışı:
Su ve tereyağı tencereye alınır. Toz şeker ve tuz eklenip kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca un tek seferde eklenip topaklanmaması için hızlıca karıştırılır. 2-3 dakika kavrulup ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Hamur soğuyunca yumurtalar teker teker eklenip mikserle çırpılır. Hazırlanan hamur krema torbasına doldurulur, yağlı kağıt serili fırın tepsisine profiterolun 2 katı büyüklüğünde sıkılır (Ben 14 tane profiterol olacak şekilde yaptım) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirilir. Kapak açılmadan 15-20 dakika beklenir.
Krema için verilen malzemelerden kremşanti ve vanilya dışındaki malzemeler tencereye alınır; çırpıcı ile sürekli karıştırılarak pişirilir. Ilındıktan sonra toz kremşanti ve vanilya eklenip pürüzsüz bir kıvam oluncaya kadar çırpılır.
200 ml krema ocakta ısıtılır, küçük parçalara bölünen çikolatalar eklenip eriyinceye kadar karıştırılıp soğumaya bırakılır.
1 poşet kremşanti ½ su bardağı soğuk sütle çırpılarak hazırlanır.
Lançop Sos için;
Bir tencereye sıvı yağ alınır, çok ısıtılmadan, yağda dalgalanmalar oluşturunca ocaktan alınır. Çikolata ve kakaolu fındık kreması eklenir, çikolata eriyinceye kadar karıştırılır. Pirinç fındıklar eklenerek karıştırılır ve sos hazırlanır.
.jpg)

Izgara teli üzerine alınıp üzerine her yerine
gelecek şekilde lançop sos dökülür.
Sonra kavrulmuş file fındıkla kaplanıp üzerine çilek yerleştirilerek
süslenir. Buzdolabında dinlendirilip servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder