Disable Copy And Past

21 Şubat 2025 Cuma

Polka Pasta








Malzemeler :

Choux hamuru

Malzemeler

100gr tereyağ veya margarin

1 su bardağı su

1 çimdik tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 su bardağı un

3 büyük yumurta

 

Pastacı kreması

2 su bardağı süt

1 çay bardağı şeker

2 silme yemek kaşığı un

2 silme yemek kaşığı nişasta

2 yumurta sarısı

1 poşet toz kremşanti,

 1paket vanilya

Arasına

Muz, çilek

 

Ayrıca

1 poşet toz kremşanti

½ su  bardağı süt


Üzerine

 kavrulmuş file fındık, çilek

 

Lançop Sos

 

Malzemeler;

Yarım çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı kavrulmuş fındık kırığı (pirinç fındık)

200 gr bitter kuvertür

1 yemek kaşığı kakaolu fındık kremas (Sarelle, nutella, vb.)


Çikolata Sos:

200 ml. Krema

60 gr.lık 2 paket sütlü veya bitter çikolata

 


Yapılışı:

Su ve tereyağı tencereye alınır. Toz şeker ve tuz eklenip kaynamaya bırakılır.  Kaynamaya başlayınca un tek seferde eklenip topaklanmaması için hızlıca karıştırılır. 2-3 dakika kavrulup ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Hamur soğuyunca yumurtalar teker teker eklenip mikserle çırpılır. Hazırlanan hamur krema torbasına doldurulur, yağlı kağıt serili fırın tepsisine profiterolun 2 katı büyüklüğünde sıkılır (Ben 14 tane profiterol olacak şekilde yaptım) Önceden ısıtılmış 180 derece  fırında 30 dakika pişirilir. Kapak açılmadan 15-20 dakika beklenir.

Krema için verilen malzemelerden kremşanti ve vanilya dışındaki malzemeler tencereye alınır; çırpıcı ile sürekli karıştırılarak pişirilir. Ilındıktan sonra toz kremşanti ve vanilya eklenip pürüzsüz bir kıvam oluncaya  kadar çırpılır.

200 ml krema ocakta ısıtılır, küçük parçalara bölünen çikolatalar eklenip eriyinceye kadar karıştırılıp soğumaya bırakılır.

1 poşet kremşanti ½ su bardağı soğuk sütle çırpılarak hazırlanır.

 

Lançop Sos için;

Bir tencereye sıvı yağ alınır, çok ısıtılmadan, yağda dalgalanmalar oluşturunca ocaktan alınır. Çikolata ve kakaolu fındık kreması eklenir, çikolata eriyinceye kadar karıştırılır.  Pirinç fındıklar eklenerek karıştırılır ve sos hazırlanır.




 
Soğuyan profiterollerin üst kısmı kapak olacak şekilde kesilir. Büyük parçanın tabanına pastacı kreması sıkılır, dilimlenmiş çilek  yerleştirilir. Üzerine çikolata sos dökülür.  


Profiterolün kenarlarına daire şeklinde krema pompası ile pastacı kreması sıkılır.  Muzun baş tarafına baş parmak yerleştirilir, dip tarafına doğru ittirilir. Bu şekilde muz 3 parçaya ayrılır. Parçalardan birinin uçları birleştirilerek daire şekline getirilir ve daire şeklinde sıkılan kremanın üzerine yerleştirilir. Üzerine tekrar pastacı kreması sıkılıp, profiterolün kesilen kapak kısmı kapatılır. 


Bu şekilde hazırlanan profiterolün her tarafı kremşanti ile sıvanır.  




Izgara teli üzerine alınıp üzerine her yerine gelecek şekilde lançop sos dökülür.  Sonra kavrulmuş file fındıkla kaplanıp üzerine çilek yerleştirilerek süslenir. Buzdolabında dinlendirilip servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: