Malzemeler :
- 200 gram tereyağ yada margarin
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı dövülmüş fındık ya da ceviz
- 3,5 - 4 su bardağı un (aldığı kadar)
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- Yapılışı :
- Bütün malzemeler yoğurma kabına alınıp karıştırılır. Yavaş yavaş un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hamurdan küçük parçalar koparılıp yuvarlanarak tepsiye aralıklı olarak dizilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirilir. Fırından alınıp 5 dakika bekletilir.
- Pudra şekeri ve tarçın bir kapta karıştırılır. ilk sıcaklığı geçen kurabiyeler pudra şekeri tarçın karışımına bulanıp servis tabağına dizilir.
Afiyet olsun.
Kaynak : http://www.pratiktatlitarifleri.com/
- Sonra üzeri için pudra şekeri ve tarçını karıştıralım ve hazırlanmış karışıma bulayıp servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder