Disable Copy And Past
3 Mayıs 2018 Perşembe
Bahar Kurabiyesi
Makzemeler :
250 gr. tereyağı ( oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
5 su bardağına yakın un (kontrollü şekilde ekleyin)
Susam
Üzeri için Fıstık
YAPILIŞI ;
Tereyağ, sıvı yağ ,yumurta,vanilya ve pudra şekeri geniş bir kasede yoğrulur, 5 dk.yoğurduktan sonra azar azar un eklenerek hafif yumuşak bir hamur elde edilir. Bu hamurdan 1 çorba kasesi kadar bir kenara ayrılır, kalan hamura kakao ve kabartma tozu eklenip tekrar yoğrulur. (Ayrılan beyaz hamura da gerekirse çok az un eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Beyaz hamurda kabartma tozu olmayacak!)
Kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapılıp bolca susama bulanır .Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı dizilir. Üzerlerine yuvarlak kalıpla bastırılıp ortası çukurlaştırılır. (Ben serçe parmağımı batırdım.)
Sade renkli hamur yağlı kağıt arasında merdane ile açılır .Minik çiçek kalıplar ile çiçekler kesilip kurabiyelerin çukur yerlerine yerleştirilir. Çukurlara denk gelen yerlere 1' er adet fıstık yerleştirilir. (badem yada fındıkta olur)
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirilir..Sıcakken dağılabilir ılıyınca servis tabağına alabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kaynak : https://www.instagram.com/p/BgPDvpNHROV/
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder