Disable Copy And Past

28 Aralık 2016 Çarşamba

Mantar Kurabiye (Ocak Üstü Kalıp İle)





Hamurun bir kısmını ceviz kurabiye kalıbında pişirdim; bir taşla iki kuş:))

Malzemeler :

4 adet yumurta

1.5 su bardağı toz şeker

250 gr.  margarin

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Aldığı kadar un

Süsleme için:
2 paket bitter çikolata

Dövülmüş fındık, ceviz, vb.


Yapılışı :

Margarin ve toz şeker yoğurma kabına alınıp iyice birbirine yedirilir. Yumurtalar kırılıp eklenir. Kabartma tozu, vanilya ve aldığı kadar un eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Ocak üstü kurabiye kalıbı ocakta ısıtılır. Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır; ocak üstü mantar kurabiye kalıbındaki mantar şeklinin şapka kısmına yerleştirilir. Hamurdan tekrar parça koparılıp çubuk şeklinde yuvarlanarak mantarın sap kısmı oluşturulur.  Orta ateşte alt üst ederek pişirilir. Kurabiyeler istenilen şekilde kızarınca kalıptan çıkarılır. Hamur bitinceye kadar işlem tekrarlanır.
(Bu tarifteki fotoğraflar http://annekizmutfaktayiz.blogspot.com.tr/ un sahibi Birsel Türkmen'e aittir, emek hırsızlarına duyurulur.)
Çikolata benmari yöntemi ile eritilir. (Bir kapta su kaynatılır, üzerine suya değmeyecek şekilde başka bir kap yerleştirilir. Çikolatalar üstteki kaba kırılıp eritilir.)
Mantar kurabiyeleri şapka kısımları eritilmiş çikolataya batırılıp dövülmüş fındık, ceviz, vb. ile kaplanır. Çikolata donunca servis yapılır.
Afiyet olsun.

1 yorum:

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık aynı mantar olmuşlar