Disable Copy And Past

9 Temmuz 2015 Perşembe

Yağ Mantısı



 
Malzemeler:
2 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 paket (11 gr.) instant (toz) maya
yeteri kadar ılık su
 tuz
İçine;
200gr kıyma
1 adet kuru soğan
 tuz, pul biber, karabiber
1 tutam maydanoz (Ben ekledim)
Üzerine;
Salçalı sos, sarımsaklı yoğurt
Kızartmak İçin;
 Sıvıyağ
 
Yapılışı :
Unu derin bir kaba alınır, diğer malzemeler ve aldığı kadar su eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hamurun üzeri kapatılıp 20 dakika kadar dinlendirilir. Bu arada iç malzemesi hazırlanır. Soğan ve maydanoz incecik kıyılır. Tuz ve baharatlarla birlikte kıymaya eklenip iyice karıştırılır.
Dinlenen hamur 2 eşit bezeye ayrılır.  İlk beze unlanmış zeminde çok ince olmayacak şekilde oklava ile açılır. 5-6 cm. kareler halinde kesilir. Kare hamurların ortasına kıymalı harç yerleştirilip biraz yayılır. Kenarları ortaya getirilip bohça şeklinde katlanır. Diğer beze de aynı şekilde hazırlanır. Mantılar kapatılan yerleri alta gelecek şekilde kızgın yağa atılıp arkalı-önlü kızartılır, kağıt havlu üzerine alınır. Sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ile servis yapılır.
 
Afiyet olsun.
 
Kaynak : Pembetatlar; tarifi ilk yayınladığında "en kısa zamanda deneyeceğim" diye yorum yazmışım ama aradan kaç yıl geçmiş:)) Neyse, geç de olsa sözümü tuttum ve bu muhteşem lezzetin tadına baktım.
 

1 yorum:

Melisa Türker dedi ki...

Merhaba Sizi Takip  Ediyorum Başarılarınızı Diliyorum İyi Bloglamalar :)  

Malatya Haber 

malatyahaber 

malatya haber sitesi

malatya aberleri