Disable Copy And Past

8 Temmuz 2015 Çarşamba

Barbekü Soslu-Renkli Biberli Et


 
 
Malzemeler :
600 gr. jülyen usulü doğranmış kontrfile et
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet yeşil dolmalık biber
1 adet kuru soğan
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
2-3 yemek kaşığı  zeytinyağı
1 çay bardağı kadar hazır barbekü sos
Tuz, kekik, karabiber
Yapılışı :
Etler üzerine zeytinyağı dökülerek 1 saat kadar buzdolabında bekletilir.
Bir vok tavaya sıvı yağ alınıp ısıtılır, iri doğranmış soğan eklenip rengi dönünceye kadar kavrulur. Sonra jülyen usulü doğranmış renkli biberler eklenip bir süre kavrulur. Kavrulan sebzeler bir tabağa alınır, aynı tavaya etler eklenir. Üzeri kapatılıp suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur. Etlerin rengi dönmeye başlayınca biberler tekrar tavaya alınır. Tuz, baharat ve barbekü sos eklenip, sosu çekinceye kadar pişirilir.
 
Afiyet olsun.
 
Not : Barbekü sosu "kendim yapabilir miyim" diye araştırdım ama bulduğum tariflerde hazır ketçap kullanıldığı için tercih etmedim. Hazır ürün kullanılmayan barbekü sos tarifi bilen ve tarifi paylaşacak biri varsa çok mutlu olurum:))

Hiç yorum yok: