Disable Copy And Past

8 Temmuz 2015 Çarşamba

Bicik


Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı erimiş tereyağı
1 adet yumurta    
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker    
1 fiske tuz    
Aldığı kadar un    
Üzerine;
2 adet yumurta sarısı    
Çörek otu   

Yapılışı:
 Göz kararı ayarlanan un geniş bir kaba alınır. Ortası havuz şeklinde açılır ve yaş maya, şeker, tuz konur. 1 yumurta kırılır. Ilıtılan 1 su bardağı süt ve eritilen tereyağından 1 çay bardağı ilave edilir ve yine aldığı kadar unla kulak memesi kıvamındaki hamuru yoğurulur. Yarım saat dinlendirilir.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır. Tatlı tabağından küçük açılarak üzerine yağlı kağıt serilen fırın tepsisine konur. Yüzeyine çatalla bastırılarak şekil verilir. Yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir. 150 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.  Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Kaynak : Nurselin mutfağı 

1 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ay bayılırım ben buna..Biz ramazan gülü deriz..Sadece ramazanda sokaklarda satılır..Ellerinize sağlık..