Disable Copy And Past
8 Temmuz 2015 Çarşamba
Bicik
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı erimiş tereyağı
1 adet yumurta
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 fiske tuz
Aldığı kadar un
Üzerine;
2 adet yumurta sarısı
Çörek otu
Yapılışı:
Göz kararı ayarlanan un geniş bir kaba alınır. Ortası havuz şeklinde açılır ve yaş maya, şeker, tuz konur. 1 yumurta kırılır. Ilıtılan 1 su bardağı süt ve eritilen tereyağından 1 çay bardağı ilave edilir ve yine aldığı kadar unla kulak memesi kıvamındaki hamuru yoğurulur. Yarım saat dinlendirilir.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır. Tatlı tabağından küçük açılarak üzerine yağlı kağıt serilen fırın tepsisine konur. Yüzeyine çatalla bastırılarak şekil verilir. Yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir. 150 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Kaynak : Nurselin mutfağı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Ay bayılırım ben buna..Biz ramazan gülü deriz..Sadece ramazanda sokaklarda satılır..Ellerinize sağlık..
Yorum Gönder