Disable Copy And Past
29 Nisan 2015 Çarşamba
Enginar Çanağında Şevketi Bostan
Şevketi bostan uzun zamandan beri denemek istediğim bir Ege otu, İstanbul'da bulamadığım için şimdiye kadar tadına bakmak kısmet olmamıştı. Tesadüfen www.ayvalikpazari.net sayfasını keşfettim ve şevketi bostanlar bir gün içinde elime ulaştı. Aslında hayalimde şevketi bostanın beyaz kök kısımları ile ilgili değişik tarifler denemek vardı ama bana sadece yaprak kısımları geldiği için o tarifleri denemek başka bahara kaldı:))
Malzemeler :
500 gr. şevketi bostan
400 gr. kuşbaşı doğranmış et (Kuzu etiyle aram iyi olmadığı için dana eti tercih ettim)
1 adet kuru soğan
1 adet limon
4 adet enginar çanağı
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı un
tuz
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı :
Şevketi bostanlar ayıklanıp iyice yıkanır ve 3-4 cm uzunluğunda doğranır. Sıvı yağ bir tencerede ısıtılır, etler eklenip suyunu çekinceye kadar kavrulur. Yemeklik doğranmış soğan eklenip rengi dönünceye kadar kavrulur. Şevketi bostan eklenip karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşte pişmeye bırakılır. Otlar yumuşamaya başlayınca üzerine sıcak su, 1/2 limonun suyu eklenir, enginar çanakları üzerine kapatılır. Sebzeler ve etler yumuşayınca yumurta sarısına kalan limon suyu ve un eklenip çırpılır, yemeğin suyundan biraz eklenip ılıklaştırılır ve kaynayan tencereye dökülür. Bir taşım daha kaynatılıp tuzu ayarlanarak ocak kapatılır. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder