Malzemeler :
125 gr. tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (Akı içine, sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı pudra şekeri (tepeleme)
1/2 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
1/2 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un (2-,2,5 su bardağı)Üzerine;
susam, çörekotu
Yapılışı :
2 su bardağı kadar un ve tereyağı yoğurma kabına alınarak yoğrulur. Diğer
malzemeler de eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye
kadar yoğrulur. Gerekirse un eklenir. Cevizden daha küçük parçalar kopartılıp elde yuvarlanarak parmak şekli verilir, yağlı
kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine ayrılan yumurta sarısı sürülüp, çörekotu ve susam serpilip önceden
ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
1 yorum:
canım ellerıne saglık..tarifi yayınladıgın zaman not almıştım denedım cok begendım..sayfamdada yayınladım bakmak istersen pinarintarifdefteri.blogspot.com..dayım..bu nefis tarif için tesekkur ederım
Yorum Gönder