Blogda yayınladığım ilk tariflerden biri, fotoğrafı güncellemek için tekrar paylaşıyorum.
Malzemeler:
6 adet yufka
4 yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı su
İçine;
300 gr beyaz peynir
1 demet maydanoz, doğranmış
6 adet yufka
4 yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı su
İçine;
300 gr beyaz peynir
1 demet maydanoz, doğranmış
Yapılışı :
Yumurta,
süt, sıvıyağ ve su derin bir kapta iyice karıştırılır. Yağlanan büyük
boy fırın tepsisine bir yufka serilir. Taşan kenarları kopartılır, geniş
rulolar halinde sarılır ve sütlü karışıma batırılarak tepsiye
yerleştirilir. Başka bir yufka rulo halinde sarılıp 7-8cm'lik parçalar
halinde kopartılarak hazırlanan sütlü karışıma batırılır ve yan yana
tepsiye dizilir. Diğer bir yufka ile daha aynı işlem tekrar edilir. İç
malzemesi yufka rulolarının üzerine yayılır. 2 Yufka yine parça parça
kopartılarak sütlü karışıma batırılıp iç malzemesinin üzerine dizilir.
Kalan son yufka da en üste kapatılır. Kenarlarında kalan fazlalıklar alta kıvrılır. Artan sütlü karışım böreğin üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Kalan son yufka da en üste kapatılır. Kenarlarında kalan fazlalıklar alta kıvrılır. Artan sütlü karışım böreğin üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder