Disable Copy And Past

6 Haziran 2014 Cuma

Ispanaklı Açma Börek


Meleğinmarifetlerinde gördüğüm pırasalı açma böreği ıspanaklı iç malzeme ile denedim.

Malzemeler :
500 gr un
1 yumurta
1 fincan sirke
1 fincan süt
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su

Arası için:
150gr tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ

İçine;
750 gr. ayıklanıp yıkanmış ıspanak
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
tuz, karabiber, kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı :
Hamu için gerekli bütün malzemeler karıştırılır poğaça hamuru kıvamında yoğurulur. Yoğrulan hamur 1 saat kadar dinlanmeye bırakılır.
Sıvı yağ ve margarin eritilip ılımaya bırakılır.
Dinlenen hamur ikiye bölünür ve her bir hamur parçası 12 eşit bezeye ayrılır. (Toplamda 24 adet beze olmalı)
Her bir beze büyük servis tabağı büyüklüğünde açılır ve aralarına eritilmiş yağ sürülür. 12 beze bu şekilde hazırlanır ve buzdolabına kaldırılır. (en üstteki hamura yağ sürülmeyecek!)
Kalan 12 beze için de aynı işlem uygulanır.
Yıkanıp süzülmüş ıspanak yaprakları doğranır. (Kök kısımlarını yemeklerde değerlendirebilirsiniz.) Soğan doğranıp tuzla iyice ovulur. Doğranmış ıspanak, salça, yağ ve baharatlar eklenir; iyice karıştırılır. (Ispanakları pişirmeye gerek kalmıyor)
1-2 saat kadar dolapta donan hamur alınır ve 40x40 büyüklüğünde açılır. Açılan hamur 4 parçaya bölünür ve her bir parçanın kenarına iç malzeme yerleştirilip rulo şeklinde sarılır, tepsiye dizilir. Bütün börekler bu şekilde hazırlandıktan sonra 200 derece fırında iyice kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

2 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Bayılırım açma böreğe,bende hemen denemeliyim.ellerinize sağlık..sevgilerimle.

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

Kıyır kıyır duruyor, ellerinize sağlık...