Disable Copy And Past

29 Mayıs 2014 Perşembe

İç Baklalı Pilav



Malzemeler :
2 su bardağı pilavlık pirinç
250 gr. iç bakla
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 adet küp şeker
birkaç damla limon suyu
1 demet dereotu
1 yemek kaşığı tereyağı
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı su
tuz, karabiber

Yapılışı :
Pirinç yıkanıp tuzlu sıcak suda bekletilir. İç baklaya bıçak yardımıyla fazla derin olmayan çizikler atılır ve kabukları hafif açılıncaya kadar haşlanıp iç kabukları soyulur.
Tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınıp ısıtılır. Yemeklik doğranmış soğan eklenip soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavurulur. Jülyen usulü doğranmış havuç eklenip kavurmaya devam edilir. Pirinçler soğuk suda geçirilip süzülür ve havuçlarla birlikte kavrulur. Üzerine su, iç bakla, toz şeker, limon suyu ve tuz eklenip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakılır. Pilav suyunu çekince  kıyılmış dereotu eklenip karıştırılır ve demlenmeye bırakılır.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Baklayı çok severim ama hiç pilavını pişirmedim,çok lezzetli görünüyor..elllerinize sağlık..