Yine şeklini yabancı bir sitede gördüğüm bir tarif; orijinal tarifte şarap, vb. kullanıldığı için ben bildiğim tariflerden uyarlayarak denedim. Türkiye'de bu şekli ilk deneyenlerden biri olacağımı sanıyordum ama google görsellerde tarama yaptığımda bu şeklin yemek blogları arasında oldukça popüler olduğunu ve değişik malzemelerle çoktan yapıldığını gördüm, blogları güncel olarak takip etmezsem olacağı buydu:)) İlk denemede çok başarılı olduğumu söyleyemeyeceğim, farklı malzemelerle, yeni denemelerde görüşmek üzere... :))
Malzemeler :
2 adet yumurta
100 gr. tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
Yarım paket kabartma tozu
3-3.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Dolgu için;
500 gr. ayıklanmış ıspanak
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı kapya biber
4 dal yeşil soğan
1 adet yumurta
1 diş ezilmiş sarımsak
yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
yarım su bardağı ezilmiş beyaz peynir
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz, karabiber
Yapılışı :
Bir tavaya sıvı yağ alınıp ısıtılır; yemeklik doğranmış
soğan eklenip pembeleşinceye kadar kavrulur. Biberin çekirdekleri çıkarılıp küp
şeklinde doğranır ve soğanlara eklenip kavrulur. Doğranmış yeşil soğanlar da
eklenip 1-2 dakika daha kavrulur. Doğranmış ıspanaklar ve ezilmiş sarımsak
eklenip ıspanak sönünceye kadar kavrulur. Tuz ve karabiber eklenip ocak
kapatılır. Soğuyunca peynirler ve yumurta eklenip iyice karıştırılır.
Un yoğurma kabına alınır; tereyağı bıçakla una yedirilir. Diğer malzemeler eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hazırlanan hamur 2 eşit bezeye bölünür ve unlanmış zeminde pasta tabağı büyüklüğünde açılır. Açılan hamurlardan birinin tam ortasına küçük bir kase veya çay fincanı kapatılıp daire izi çıkartılır ve bu daire içine iç malzeme yerleştirilir. Kalan malzeme de daire olacak şekilde yerleştirilir, ikinci hamur üzerine kapatılıp kenarları çatalla bastırılarak yapıştırılır. Ortasına tekrar kase kapatılır. Kenarda kalan hamur 1,5 cm genişliğinde dilimlenir ve dilimler iç malzeme görünecek şekilde yana çevrilir. 170 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Not : Yapılış aşamalarının fotoğrafını çekemedim; şekil verme işleminin anlaşılır olması için orijinal tarifin yayınlandığı siteden alıntı yaptım.
5 yorum:
süper bir sunum
Harika olmuş..Ellerinize sağlık :)
Görünüşü süper. Bu şekil benim de aklımda ama deneme fırsatı bulamadım henüz.
Ellerine sağlık..
Elinize sağlık aynı tarifi ben de bugün TVDE İZLEDİM BAYILDIM İLK DEFA GÖRDÜM ÇOK HOŞUMA GİTTİ muhakkak yapacağım sevgiler...
Bencede çok şık olmuş,ellerine sağlık canı..Pinterestte görmüştüm bende,ama daha deneme fırsatım olmadı..
Yorum Gönder