Disable Copy And Past
31 Aralık 2013 Salı
Narlı Ispanak Salatası
Hayal Demirkol'un Sofra Dergisi için hazırladığı, gün sofralarına çok yakışacak bir tarif.
Malzemeler :
500 gr. ıspanak (körpe yapraklarını kulandım)
1 çay bardağı ince bulgur
1 su bardağı kaynar su
3-4 dal kıyılmış taze soğan
3-4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 adet nar
tuz, pulbiber
Yapılışı :
Ispanak yaprakları iyice yıkanıp kurulanır. Bulgur derin bir kaba alınıp üzerine kaynar su dökülür. Tuz, pulbiber eklenip karıştırılır ve üzeri kapatılır. Suyunu çekip soğuduktan sonra kıyılmış ıspanak yaprağı ve taze soğan eklenir. Bir kapta tuz, zeytinyağı ve nar ekşisi karıştırılıp salatanın üzerine gezdirilir. Salata karıştırılıp nar taneleri ile süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder