Malzemeler :
300 gr. ayıklanmış hamsi (kılçıkları ve kuyruğu çıkarılmış)
5-6 adet pazı yaprağı
2 dal taze soğan
1 adet çok ince pırasa
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
1 tutam taze nane
1 adet küçük boy patates (rendelenmiş)
1 su bardağı mısır unu
1 yemek kaşığı beyaz un
1 adet yumurta
1/2 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
karabiber
pulbiber
Yapılışı :
Yeşillikler yıkanıp kurulanır ve ince olarak kıyılır.
Hamsiler ayıklanıp kılçıkları çıkarılır, kuyrukları kopartılır, iyice yıkanıp
süzülür. Ayıklanmış hamsiler, doğranmış yeşillikler, rendelenmiş patates, mısır
unu, beyaz un, yumurta, su, tuz ve baharatlar bir kaba alınır. İyice
karıştırılıp akıcı bir harç elde edilir. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya yağ
dökülüp kızdırılır, hazırlanan harç bir kaşık yardımıyla tavaya alınır ve
arkalı önlü kızartılır. Sıcak olarak salata ile birlikte servis yapılır.
Afiyet olsun.
2 yorum:
ellerinize sağlık nefis görünüyor daha önce hiç yemedim ama tadını tahmin edebilirim:) afiyet şeker olsun... sevgileirmle...
çok ilginç ellerine sağlık nefis görünüyor
Yorum Gönder