Disable Copy And Past

9 Ekim 2013 Çarşamba

Barbunyalı Pazı Yemeği



Malzemeler :
2 demet pazı
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 adet kırmızı kapya biber
1 su bardağı haşlanmış barbunya
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz

Yapılışı :
Pazılar yıkanır ve suları süzülüp doğranır. Yemeklik doğranmış soğan sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Küp doğranmış kapya biber, ince kıyılmış sarımsak ve doğranmış pazı sapları ilave edilip kavurmaya devam edilir. Pazı sapları biraz yumuşayınca salçalar eklenip kavrulur, sonra pazının yaprak kısımları eklenir. Pazı yaprakları sönünce çok az su ve haşlanmış barbunyalar eklenir, tuzu ayarlanıp 5-10 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.

2 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Bayıldım,ellerine sağlık canım.Muhteşem bir sebze yemeği olmuş..En kısa zamanda deneyeceğim..sevgiler.

Sevil Şahin dedi ki...

Yine döktürmüşsün canım ellerine sağlık
sevgiyle kal