Malzemeler :
250 gr. ıspanak
1 demet kazayağı otu
¾ su bardağı ezilmiş beyaz peynir
100 gr. çeçil peyniri (küp doğranmış)
1 adet kırmızı kapya biber
4 dal yeşil soğan
1 su bardağı galeta unu
2 yumurta
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kızartmak için;
Ayçiçeği yağı
Yapılışı :
Kazayağı otu sirkeli suda bekletilip iyice yıkanır, doğranıp yumuşayıncaya kadar haşlanır, soğuk suya tutulup suyu sıkılır.
Kapya biberin çekirdekleri çıkarılıp minik küpler halinde doğranır, yeşil soğanlar ince kıyılır.
Ispanaklar yıkanıp suları iyice süzülür ve doğranır. Peynirler, ezilmiş sarımsak, 3 yemek kaşığı galeta unu, 1 yumurta, kazayağı otu, yeşil soğan, kapya biber, tuz ve karabiber eklenip karıştırılır. Özleşinceye kadar yoğrulur. Karışımdan parçalar kopartılıp köfte şeklinde yuvarlanır. Önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulanıp kızgın yağda kızartılır. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
1 yorum:
mmmmmmm çok güzel elinize sağlık mmmm:)))
Yorum Gönder