İşyerindeki bir arkadaşım hep tavsiye ederdi ama şimdiye kadar hiç denememiştim; en son bir blogcu arkadaşımda da görünce denedim ve çok beğenildi. Öğrendiğime göre Denizli yöresinde çok bilinen bir kahvaltılıkmış.
Malzemeler :
kişi, sayısı kadar yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz, pulbiber, karabiber (Ben biraz da nane ekledim.)
Yapılışı :
Yumurtalar katı kıvamda haşlanıp kabukları soyulur ve boylamasına düzgünce kesilerek ikiye bölünür. Bir tavaya tereyağı alınıp eritilir, hafif tuz serpilir, yumurtalar kesilen yerleri alta gelecek şekilde dizilir. Üzerine tuz, pulbiber ve karabiber serpilip 2-3 dakika pişirilir, sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
8 yorum:
Canım nefis olmuş ellerine sağlık ilk
fırsatta deniycem sevgiler...
İlginç ve çok lezzetli görünüyor kısmet olursa deneyeceğim. Ellerine sağlık:)
nefis görünüyor lezzetli olduğu belli ellerine sağlık..
Bayıldım,nasıl güzel bir şey bu böyle..ellerine sağlık..Yarın sabah kahvaltıya yapılacak hemen..
Çok hoş görünüyor canım ellerine sağlık..
canım harika görünüyor..
ellerine sağlık:)
bunu deneyeceğim bir kahvaltıda.)
ELLERİNİZE SAĞLIK HARİKA GÖRÜNÜYOR.
bende gormustum ama denemedım daha elıne sağlık
Yorum Gönder