Tarifini uzun zaman önce bir siteden uyarlamıştım ama hatırlayamadığım için kaynak olarak ekleyemiyorum.
Malzemeler :
Hamuru için :
2,5 bardak un
250 gr tereyağı (eritilip soğutulmuş)
1/2 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 küp (42 gr.) yaşmaya
1/2 su bardağı ılık süt
İçine;
1/2 su bardağı haşhaş
1 su bardağına yakın toz şeker
1 paket vanilya
1 çay bardağı kuru üzüm
yeterince çilek reçeli
1-2 yemek kaşığı süt
Üzerine;
yumurta sarısı
Yapılışı :Maya ılık sütün içinde eritilir. Diğer malzemeler eklenip
ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur ikiye bölünür ve streç filme sarılır. 2 saat kadar buzdolabında bekletilir .
İç malzemeleri
karıştırılır, hamura sürülebilecek kıvama gelinceye kadar süt eklenir.
Buzdolabından çıkarılan hamurlar teker teker dikdörtgen
şeklinde açılır. İç malzeme yayılır, rulo şeklinde sarılır, yağlı kağıt
serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılımış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Soğuyunca dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
5 yorum:
Çok güzel ve şık bir çörek olmuş..Haşhaşla ,reçel birbirlerine çok yakışmışlardır..ellerinize sağlık..sevgiler..
Değişik bir çörek olmuş, ellerine sağlık canım.
değişik bir çörek ellerine sağlık
sevgiler
elıne sağlık cok guzel olmus
Tadı sanki pastanedekiler gibiymiş gibi gibi geldi bana :) Çocukluğumu anımsadım...
Yorum Gönder