Disable Copy And Past
19 Mart 2013 Salı
Yer Elması Çorbası
Malzemeler :
500 gr. yer elması
1 adet yumurta
1 baş kuru soğan
1 adet limon
6-7 su bardağı su
2 yemek kaşığı bulgur
2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 fincan sıvı yağ
tuz, kırmızı biber
Yapılışı:
Yer elmasının kabukları soyulup yıkanır. Küp şeklinde doğranır. Soğan yemeklik doğranır. Sıvı yağ bir tencereye alınıp ısıtılır, soğan eklenip kavrulur. Yer elması eklenip suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirilir. Sıcak su ilave edilip pişmeye bırakılır. Yer elması hafif yumuşayınca yıkanmış mercimek, pirinç ve bulgur eklenir. Pişince blendar yardmıyla püre haline getirilir. Yumurta sarısı ve limon suyu iyice çırpılır. Kaynayan çorbadan biraz alınıp yumurtalı karışıma eklenir sonra çorbaya karıştırılır. Bir taşım kaynatılır, tuzu ayarlanır. Kalan yağ bir tavaya alınıp kızdırılır. Yağa kırmızı biber ilave edilip çorbanın üerine gezdirilir, sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Hic denemedim ama goruntuye bayildim... ellerinize saglik...
ellerine sağlık canım:)
bende severek yapıyorum sağlık deposu :)
sevgiler..
Yer elmasının salatasını,mücverini hep yapıyorum ama çorbasını hiç denemedim.Sizin damak tadınıza güveniyorum, deneyeyim bariEllerinize sağlık
ne kadar berrak bir görüntü..:)
ellerine sağlık canım.
tarif yok mu?
nefis bir görüntü..tam bu havalarda içilesi çorba..ellerine sağlık sevgiler..
Yorum Gönder