Disable Copy And Past

19 Mart 2013 Salı

Yer Elması Çorbası


Malzemeler :
500 gr. yer elması
1 adet yumurta
1 baş kuru soğan
1 adet limon
6-7 su bardağı su
2 yemek kaşığı bulgur
2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 fincan sıvı yağ
tuz, kırmızı biber

Yapılışı:
Yer elmasının kabukları soyulup yıkanır. Küp şeklinde doğranır. Soğan yemeklik doğranır. Sıvı yağ bir tencereye alınıp ısıtılır, soğan eklenip kavrulur. Yer elması eklenip suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirilir. Sıcak su ilave edilip pişmeye bırakılır. Yer elması hafif yumuşayınca yıkanmış mercimek, pirinç ve bulgur eklenir. Pişince blendar yardmıyla püre haline getirilir. Yumurta sarısı ve limon suyu iyice çırpılır. Kaynayan çorbadan biraz alınıp yumurtalı karışıma eklenir sonra çorbaya karıştırılır. Bir taşım kaynatılır, tuzu ayarlanır. Kalan yağ bir tavaya alınıp kızdırılır. Yağa kırmızı biber ilave edilip çorbanın üerine gezdirilir, sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

5 yorum:

reyhan kokulu mutfağım dedi ki...

Hic denemedim ama goruntuye bayildim... ellerinize saglik...

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık canım:)
bende severek yapıyorum sağlık deposu :)
sevgiler..

Güloanne mutfakta dedi ki...

Yer elmasının salatasını,mücverini hep yapıyorum ama çorbasını hiç denemedim.Sizin damak tadınıza güveniyorum, deneyeyim bariEllerinize sağlık

bırtutamkekik dedi ki...

ne kadar berrak bir görüntü..:)
ellerine sağlık canım.
tarif yok mu?

Leyla Poyraz dedi ki...

nefis bir görüntü..tam bu havalarda içilesi çorba..ellerine sağlık sevgiler..