Disable Copy And Past
8 Mart 2013 Cuma
Pazı Yaprağında Barbunya Balığı
Çok lezzetli bir yemek ancak balığın kılçığından dolayı yemesi biraz zor oldu, tekrar yaptığımda barbunya yerine fileto bir balık kullanmayı düşünüyorum.
Malzemeler :
1 kg. Barbunya balığı
500 gr. istiridye mantarı
2 adet kırmızı kapya biber
2 adet soğan
2 adet domates
2 adet limon
tuz, karabiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
yağlı kağıt
Yapılışı :
İstiridye mantarı temizlenip dilimlenir, bir tavada kapya biber ile birlikte sote yapılır, tuz ve karabiberle tatlandırılıp soğumaya bırakılır.
Pazı yaprakları yıkanır, kaynar suya daldırılıp çıkarılarak hemen soğuk suya tutulur. Balıklar ayıklanıp, yıkanır, suları süzülür ve tuzla harmanlanır.
Pazı yaprağı temiz bir zemine serilir, balıklar baş ve kuyrukları dışarıda kalacak şekilde pazı yaprağının üzerine alınır, bir yemek kaşığı kadar iç malzemeden yerleştirilip rulo şeklinde sarılır. Hazırlanan balıklar 5-6 'lı gruplar halinde uygun büyüklükte kesilmiş yağlı kağıda yerleştirilir. Üzerlerine halka doğranmış soğan, domates ve limon dilimleri yerleştirilir, yağlı kağıt bohça gibi kapatılır. Bütün balıklar bitinceye kadar işlem tekrarlanır. Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
Görüntü süper,ama bencede flato balıkla yapmak lazım..ellerine sağlık..canım..
Ellerinize sağlık Görüntüye bayıldım şık bir sunum olmuş.Barbun balığını bizde çok severiz denicem.Bende sizi bloguma beliyorum umarım bize katılırsınız sevgiler:))
eline sağlık tatlım harika olmuş:)
bence de kılçıksız bir balıkla yemesi daha kolay olur,görseli de bozulmamış olur.eline sağlık çok şık olmuş..
barbuna bayılırımm :) ama haklısın :)
kılçık zorlaştırmıştır işinizi..
ellerine sağlık canımm..
görüntü çok hoş yemesi de biraz zor oluversin :)
sevgiler
vavvvv görüntü muhteşem kesin tadıda....ben bu yaz asma yaprağına sardalye yaptım ama unuttum çekmeyi blogdan almıştım tarifi enfes oluyor...denemeni tavsiye ederim....sevgiler Birsel hanım
Yorum Gönder