Disable Copy And Past
7 Mart 2013 Perşembe
Azman Lahana Sarması
Malzemeler :
1 su bardağı pirinç
200 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz, karabiber, pulbiber, kuru nane
yeterince sarma yapmaya uygun azman lahana yaprağı
et suyu
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
Azman lahananın sarmaya uygun yaprakları seçilip yıkanır ve kaynar suda çok az haşlanır, soğuk suya tutulur.
Bir kapta yıkanmış pirinç, kıyma, yemeklik doğranmış soğan, ince kıyılmış maydanoz, salça, sıvı yağ, tuz ve baharatlar karıştırılıp yoğrulur. Lahana yaprağı temiz bir zemine damarlı kısmı üste gelecek şekilde serilir, kenarına yeterli miktarda (1 yemek kaşığı kadar) iç malzeme yerleştirilir, yanları içe doğru katlanır, sonra rulo şeklinde sarılır. Tencerenin dibine lahananın sap kısımları yayılır ve üzerine sarmalar düzgün şekilde dizilir. (Kalan lahana saplarını ve sarmaya uygun olmayan parçaları da sarmaların en üstüne yayılır.) Bir miktar salça sıcak suda eritilir, sarmaların üzerine gezdirilir, sarmalarla aynı seviyede olacak şekilde et suyu eklenir, üzerine tekrar biraz yağ gezdirilip tuz serpilir. Orta ateşte pişmeye bırakılır. Yoğurtla servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
Bugun sebzelerde pişti olduk Birsel'ciğim:)ellerine sağlık canım enfes gözüküyor.Çok lezzetli sebzedir azman lahana şimdi tam da zamanı aslında herkese tavsiye ederim:)senin de hazırladığın gibi dış yaprakları ile annemde bizim yöresl dolmamızı patatesli olandan sarardı:)
öperim seni ...
Azman lahanayı ilk defa duyuyorum..Çok orijinal..ellerine sağlık canım..
ellerine sağlık canım bir tabak sevgiler..
Bu isimle hiç lahana duymadım buralarda, yöresel herhalde. Ellerine sağlık canım..
Azman lahanayı ilk defa duyanlardanım ellerine sağlık
sevgiler
harika görünüyor. çok severim ve o kadar üşenirimki yapmaya!! ellerine sağlık!
Canım ellerine sağlık geçen hafta pazarda gördüm adı azmanmış şaşırdım daha önce hiç görmedim eminim vitamin deposudur adından belli:)))
Dünya kadınlar günün kutlu olsun sevgileirmle...
Yorum Gönder