Malzemeler :
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı haşhaş
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
1 adet büyük boy havuç (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım küp yaş maya
aldığı kadar un
Hazırlanışı :
Süt ısıtılır, içine tereyağı atılıp eritilir ve soğumaya
bırakılır. Süt ılık hale gelince diğer malzemeler ve aldığı kadar un eklenerek
yumuşak bir hamur yoğrulur. 1 saat kadar mayalanması için bekletilir. Yağlanmış
baton kalıba alınıp 30 dakika daha mayalandırılır.Üzerine un serpilip bıçakla
çizikler yapılır. 170 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
8 yorum:
Çok güzel görünüyor içinde haşhaş olması da hoş
ellerine sağlık
Ellerinize saglik cok güzel görünüyor canim hayirlida cumalar
haftasonu kahvaltısı nasıl da güzel olur bu ekmeklerle
misss gibi ev ekmeği ellerinize sağlık, ayrıca lütfen cesaret edin ve bebek kurabiyelerinizi yapın, takıldığınız bir şeyler olursa da seve seve yardımcı olurum...
sevgiler
Evren
havuç ve haşhaş pasta gibi olmuş, ellerinize sağlık canım..
Canım ekmeğin nefis olmuş ellerine
sağlık sevgiler...
ellerine sağlık birselcim ,nefis olmuş yedikçe yiyesi gelir insanın.
ben bunu pasta diye yerim , mis gibi ellerine sağlık canım:)
Yorum Gönder