Malzemeler :
1 demet kazayağı otu
sirke
zeytinyağı
1 diş ezilmiş sarımsak
tuz
Yapılışı :
Kazayağı otu sirkeli suda bekletilip iyice yıkanır. Doğranıp, yumuşayıncaya kadar haşlanır. Soğuk suya tutulup suyu iyice sıkılır. Ezilmiş sarımsak, sirke, zeytinyağı ve tuz eklenip karıştırılır. Bir süre dinlendirilip servis yapılır. Dilerseniz bir kavanoza koyup buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
5 yorum:
ot deyip geçmemek lazım kaç türlü yapılışı var hepside birbirinden lezzetli çok güzel sunumlar ellerine sağlık :)
Hiç duymamıştım,sayenizde öğrendim bunuda...Maydanoza benziyor heralde..Tadı nasıl merak ettim..sevgiler..
Ne enteresen otlarımız var ellerinize sağlık:)
Iki tane pes pese otlu yemek . Ama ben bu otlari hic bilmiyorum
Ya da biliyorum bizim dilde farklidir.
Otlu yemekleri ozellikle de kavurmayi seviyorum. Yogurtla harika oluyor.
Eline saglik olsun canim..
Canım tekar ben geldim..Bende ödülün var almaya beklerim..sevgiler..
Yorum Gönder