Uzun zaman önce bir sitede görmüş ve yapmıştım. (http://elifintarifleri.blogspot.com/2007/12/hasida-pekmezli-cevizli-tatl.html) Evde bekleyen pekmezi değerlendirmek için tekrar yaptım ve sizlere fikir olsun diye paylaşıyorum:))
Malzemeler :
3 çay bardağı pekmez
4 çay bardağı su
3 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta
1 yemek kaşığı (tepeleme) un
¾ su bardağı iri dövülmüş ceviz
Yapılışı :
Pekmezle su karıştırılıp bir tencereye alınır. İçine un ve nişasta eklenip tahta kaşıkla iyice karıştırılır ve kısık ateşte, kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Koyu bir muhallebi kıvamına gelince ocak kapatılır, sudan geçirilmiş borcam tepsiye dökülür. Üzerine ceviz serpilir, kaşığın arkasıyla bastırarak cevizlerin tatlının içine gömülmesini sağlanır. Soğuyana kadar oda sıcaklığında soğuduktan sonra da 1 saat kadar buzdolabında bekletilip dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
8 yorum:
Canım ben kuplarda yapıyorum böyle
de harika ellerine sağlık.hayırlı cumalar,sevgiler.
ellerine sağlık canım çok harika bir tatlı olmuş
demir eksikliği olanlara kolay pekmez yeme şekli olmuş
sevgiler:)
guzel bir tarif ilk defa duydum ama pekmezi sevdigim icin goz kirpti bana.denemeli.sevgilerle ellerine saglik....
çok lezzetli bir tarif,ellerinize sağlık.sevgiler...
Ellerine saglik canim afiyetler olsun.
ellerine sağlık canım...harika görünüyor..
Ellerine sağlık.Mutlu hafta sonları:)
marketlerde satılan yaz helvası vardır bilirmisiniz bilmem ona benzemiş ellerinize sağlık güzel görünüyor...
Yorum Gönder