Malzemeler:
4 adet kemiği ve derisi çıkarılmış tavuk kalça
5-6 adet küçük boy patates
9-10 adet kültür mantarı
1 adet kırmızı dolmalık biber
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı soya sosu
1 kutu (200 ml.) krema
tuz
kırmızı pulbiber
kekik
karabiber
tereyağı
1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı :
Ön hazırlık olarak mantarlar yıkanıp limonlu suda bekletilir. Bir kapta tavuk, soya sosu, ince kıyılmış sarımsak, dilimlenmiş mantar, istenilen büyüklükte doğranmış dolmalık kırmızı biber, tuz ve baharatlar harmanlanır. Patatesler kabukları soyularak ince halkalar şeklinde doğranır. Tuzlanıp; tereyağı ile hafifçe yağlanmış fırın kabına balık sırtı şeklinde (dilimler hafifçe birbirinin üzerine gelecek) dizilir. Kalan boşluğa tavuk eti ve sebzeler istenilen şekilde yerleştirilir. Krema çırpılarak yemeğin üzerine gezdirilir. Üzeri folyo ile örtülüp önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında pişmeye bırakılır. Patatesler yumuşayınca ve kremasını çekince folyo kaldırılıp, kaşar peyniri serpilir. Tekrar fırına verilerek kaşar eriyip, hafifçe kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.
9 yorum:
MMM sahane gorunuyor mis gibi ellerine saglik caniim, mutlaka deniyecegim
Birselcim tebrik ederim. Ellerine sağlık :)
Tebrikler;soya tadını tavukta çok seviyorum.Mantarla da çok güzel oluyor.Elinize sağlık:)
Elinize sağlık hem pratik hemde lezzetli bir yemek olmuş sevgiler...
Tebrik ederim sizi birincilik almis bi yemekse bizimde denememiz sart ozaman , ellerinize saglik.
Seni tebrik ediyorum anım.Bugün işyerinde baktım bu yemeğin tarifine ve kesin yapılacaklar arasına girdi bile,ellerine sağlık..
tebrikler nefis görünüyor ellerinize sağlık
harika gorunuyor..ellerine saglik...:))
tebrik ederim sizi tarifinizde çok pratik ve leziz görünüyor ellerinize sağlık
Yorum Gönder