Disable Copy And Past

6 Temmuz 2011 Çarşamba

Fırında Kremalı Tavuk


Malzemeler:
4 adet kemiği ve derisi çıkarılmış tavuk kalça
5-6 adet küçük boy patates
9-10 adet kültür mantarı
1 adet kırmızı dolmalık biber
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı soya sosu
1 kutu (200 ml.) krema
tuz
kırmızı pulbiber
kekik
karabiber
tereyağı
1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı :
Ön hazırlık olarak mantarlar yıkanıp limonlu suda bekletilir. Bir kapta tavuk, soya sosu, ince kıyılmış sarımsak, dilimlenmiş mantar, istenilen büyüklükte doğranmış dolmalık kırmızı biber, tuz ve baharatlar harmanlanır. Patatesler kabukları soyularak ince halkalar şeklinde doğranır. Tuzlanıp; tereyağı ile hafifçe yağlanmış fırın kabına balık sırtı şeklinde (dilimler hafifçe birbirinin üzerine gelecek) dizilir. Kalan boşluğa tavuk eti ve sebzeler istenilen şekilde yerleştirilir. Krema çırpılarak yemeğin üzerine gezdirilir. Üzeri folyo ile örtülüp önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında pişmeye bırakılır. Patatesler yumuşayınca ve kremasını çekince folyo kaldırılıp, kaşar peyniri serpilir. Tekrar fırına verilerek kaşar eriyip, hafifçe kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.


9 yorum:

Unknown dedi ki...

MMM sahane gorunuyor mis gibi ellerine saglik caniim, mutlaka deniyecegim

Saglıklımutfak dedi ki...

Birselcim tebrik ederim. Ellerine sağlık :)

pembe kekik dedi ki...

Tebrikler;soya tadını tavukta çok seviyorum.Mantarla da çok güzel oluyor.Elinize sağlık:)

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Elinize sağlık hem pratik hemde lezzetli bir yemek olmuş sevgiler...

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

Tebrik ederim sizi birincilik almis bi yemekse bizimde denememiz sart ozaman , ellerinize saglik.

Limon çiçekleri dedi ki...

Seni tebrik ediyorum anım.Bugün işyerinde baktım bu yemeğin tarifine ve kesin yapılacaklar arasına girdi bile,ellerine sağlık..

Unknown dedi ki...

tebrikler nefis görünüyor ellerinize sağlık

Rozerin'in Annesi dedi ki...

harika gorunuyor..ellerine saglik...:))

necla dedi ki...

tebrik ederim sizi tarifinizde çok pratik ve leziz görünüyor ellerinize sağlık