Disable Copy And Past

2 Haziran 2011 Perşembe

Fındıklı Kolay İrmik Helvası ve Hayırlı Kandiller



Malzemeler :

1 su bardağı irmik

1 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su (1 su bardağı su, 1 su bardağı süt de kullanabilirsiniz, süt yoktu, ben koymadım.)

100 gr. tereyağı

1 su bardağı iri çekilmiş fındık


Yapılışı :

Toz şeker ve su bir tencereye alınarak kaynatılır. İrmik ve fındık geniş bir tencerede sürekli karıştırılarak 5 dakika kavrulur. Tereyağı eklenip bir süre daha kavrulur. Kaynar şerbet eklenip, kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakılır. Suyunu çekince ocak kapatılır ve demlenmesi için bekletilir. Sıcak ya da ılık olarak servis yapılır.


Afiyet olsun.

6 yorum:

Aycan dedi ki...

Helvanın yeri de bir başka oluyor her zmaan.Dondurmalı mükemmel bir görüntüsü var.

Ellerine sağlık ablacım.Öpüyorum.

ANNEMİNELİ dedi ki...

Canım; ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor..Sevgilerrrrr...öptüm...

bir dilim bir tutam dedi ki...

Seninde kandilin mübarek olsun...Dualarin kabul olsun.Berlinden sevgiler

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

ellerine sağlık canım helvan harika ALLAH kabul etsin:)
feyizli bol ibadetli kandiller sevgiler

Öznur dedi ki...

Bayılırım irmik helvasına ellerine sağlık canım sevgiler.. Kandiliniz mübarek olsun.. Tarifkolik..

canimçektipişirdim dedi ki...

sunumu çok şık olmuş cnm eminim tadıda öledir ellerine sağlık..