Malzemeler :
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su (1 su bardağı su, 1 su bardağı süt de kullanabilirsiniz, süt yoktu, ben koymadım.)
100 gr. tereyağı
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
Yapılışı :
Toz şeker ve su bir tencereye alınarak kaynatılır. İrmik ve fındık geniş bir tencerede sürekli karıştırılarak 5 dakika kavrulur. Tereyağı eklenip bir süre daha kavrulur. Kaynar şerbet eklenip, kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakılır. Suyunu çekince ocak kapatılır ve demlenmesi için bekletilir. Sıcak ya da ılık olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
6 yorum:
Helvanın yeri de bir başka oluyor her zmaan.Dondurmalı mükemmel bir görüntüsü var.
Ellerine sağlık ablacım.Öpüyorum.
Canım; ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor..Sevgilerrrrr...öptüm...
Seninde kandilin mübarek olsun...Dualarin kabul olsun.Berlinden sevgiler
ellerine sağlık canım helvan harika ALLAH kabul etsin:)
feyizli bol ibadetli kandiller sevgiler
Bayılırım irmik helvasına ellerine sağlık canım sevgiler.. Kandiliniz mübarek olsun.. Tarifkolik..
sunumu çok şık olmuş cnm eminim tadıda öledir ellerine sağlık..
Yorum Gönder