Kabak bizim evde çok sevilen bir sebze olmadığı için bir de bu şekilde denemek istedim. Tavuklu yemekler konusunda bir fikir olsun diye paylaşıp, Hamaratabla'nın Maggi sponsorluğunda düzenlediği "Fırında Tavuk Yemekleri yarışmasına" gönderiyorum. Yarışmadaki tarifler birbirinden güzel, desteklerinizi esirgemezseniz sevinirim:))
Malzemeler :
500 gr. Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
1kg. dolmalık kabak
1 adet domates
2 adet sivri biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kekik
Domates salçası
Üzerine;
Domates, biber ve kaşar peyniri rendesi
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Yapılışı :
Sıvı yağ bir tencereye alınıp ısıtılır. Tavuk etleri eklenip, suyunu çekinceye kadar kavrulur. Biberlerin sap kısımları kesilip, çekirdekleri çıkarılır ve doğranır. Tencereye eklenip kavurmaya devam edilir. Domatesler kabukları soyulup küp şeklinde doğranır, tencereye eklenir. Domatesler eriyinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Salça ve yeteri kadar sıcak su eklenir. Tuz ve baharatlarla tatlandırılıp pişmeye bırakılır.
Kabakların kabukları kazınıp, yıkanır ve boyuna kesilip ince dilimlenir. Kızgın yağda kızartılır. Kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağları süzülür. İki adet kızarmış kabak dilimi bir kaseye (+) şeklinde yerleştirilir. Ortasına hazırlanan tavuklu harçtan doldurulur. Kabaklar karşılıklı olarak tavuklu harcın üzerine kapatılır. Bir fırın kabına ters çevrilerek yerleştirilir. Bütün malzeme bilinceye kadar bu işleme devam edilir. Üzerlerine domates-biber ve kaşar peyniri dilimleri yerleştirilip kürdan yardımıyla tutturulur. 1 tatlı kaşığı salça 1 su bardağına yakın sıcak suda eritilip fırın kabına dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşar eriyinceye kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
500 gr. Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
1kg. dolmalık kabak
1 adet domates
2 adet sivri biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kekik
Domates salçası
Üzerine;
Domates, biber ve kaşar peyniri rendesi
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Yapılışı :
Sıvı yağ bir tencereye alınıp ısıtılır. Tavuk etleri eklenip, suyunu çekinceye kadar kavrulur. Biberlerin sap kısımları kesilip, çekirdekleri çıkarılır ve doğranır. Tencereye eklenip kavurmaya devam edilir. Domatesler kabukları soyulup küp şeklinde doğranır, tencereye eklenir. Domatesler eriyinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Salça ve yeteri kadar sıcak su eklenir. Tuz ve baharatlarla tatlandırılıp pişmeye bırakılır.
Kabakların kabukları kazınıp, yıkanır ve boyuna kesilip ince dilimlenir. Kızgın yağda kızartılır. Kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağları süzülür. İki adet kızarmış kabak dilimi bir kaseye (+) şeklinde yerleştirilir. Ortasına hazırlanan tavuklu harçtan doldurulur. Kabaklar karşılıklı olarak tavuklu harcın üzerine kapatılır. Bir fırın kabına ters çevrilerek yerleştirilir. Bütün malzeme bilinceye kadar bu işleme devam edilir. Üzerlerine domates-biber ve kaşar peyniri dilimleri yerleştirilip kürdan yardımıyla tutturulur. 1 tatlı kaşığı salça 1 su bardağına yakın sıcak suda eritilip fırın kabına dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşar eriyinceye kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
9 yorum:
Birselim tam destek arkandayım canım ellerine sağlık süper olmuş .
canım hele aşağıdaki kadayıf bitirdi beni geçen bemnde aldım attım difrize hergün annemde olduğumdan hiç birşey yapamaz oldum .
Afiyet bal olsun
Tavuk ve kabak ikisi de hafif tam ramazana göre olmuş ,çok da güzel sunulmuş,ellerine sağlık.
Ellerine sağlık canım bu tarz lezzetlere bayılıyorum:)
Çok lezzetli görünüyor. Sunumu çok şık ve hafif bir yemek. Yarışmada başarılar.
Birsencim ellerine sağlık nefis bir tabak olmuş hem göze hem mideye
Çok farklı bir tarif.Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok güzel olmuş. Leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Hayırlı iftarlar.
Saygılar
Ellerine saglik birsencim nefis görünüyor .Fincanda kadayifda tek kelime süper olmus afiyetler olsun öptüm.
ooo harika gözüküyor..
canım,
islim kebabına hoş bir bkış açısı olmuş aklıma ilk gelen bu oldu seyrettiğimde..
ellerine sağlık..
başarılar diliyorum canım, talih seninle olsun..
Yorum Gönder