Disable Copy And Past

30 Nisan 2010 Cuma

Zeytinyağlı Çiriş Otu

Malzemeler :
500 gr. çiriş otu
1 adet havuç
1 çay bardağına yakın zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı pirinç
2 tatlı kaşığı tozşeker
tuz

Yapılışı :
Havuçlar temizlenip verev şekilde doğranır. Çiriş otları bol suda yıkanıp irice doğranır. Zeytinyağı ve havuçlar tencereye alınıp kavrulur. Çiriş otları da eklenip, otların rengi dönünceye kadar kavrulur, tencereye yeterince su eklenir. Toz şeker ve tuz eklenip karıştırılır. Üzerine yıkanıp süzülmüş pirinçler serpilip, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğuk olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Birsel Hanım elinize sağlık pazarda bir kez gördüm nasıl yapıldığını bilmediğim için almamıştım.Sizin daha önceki tarifiniz ve zeytinyağlı tarifiniz ile nasıl yapılacağını öğrenmiş oldum.Paylaşımınız için teşekkürler.Sevgiler.