Kaç yıldır semt pazarında görüyordum ama bilmediğim için bir türlü almaya cesaret edememiştim. Pazarcıya sordum; "nasıl pişireceğim" diye o da "ıspanak gibi yemeği yapılıyor" dedi. Ben de yumurtalı olarak yaptım ve beğendim. Biraz araştırdım böreği de yapılıyormuş. Tekrar alırsam börek olarak da deneyeceğim. Oldukça faydalı bir otmuş. Çiriş otu hakkında detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.
Malzemeler :
1 kg. çiriş otu
3-4 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
kişi sayısı kadar yumurta
tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
Yapılışı :
Çiriş otları üzerlerindeki beyaz kısım çıkarılır ve güzelce yıkanır. 1 cm uzunluğunda doğranıp tuzlu kaynar suda haşlanır. Suyu süzülüp ılık hale gelince elde sıkılır. Soğanlar piyazlık doğranıp tereyağı-sıvıyağ karışımında pembeleşinceye kadar kavrulur. Çiriş otu da eklenip bir süre karıştırılır. Üzerine yumurtalar kırılıp, tuz eklenir kapağı kapalı olarak pişirilir. Yumurtalar pişince isteğe göre karabiber-kırmızı pulbiber serpilerek sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
12 yorum:
Çok güzel oluyor. Annem almış pazardan bende pazartesi yapmıştım. Ellerine sağlık...
canım ellerine sağlık nefis olmuş.
hoş ben hiç çiriş otu yemedim..:)
sana afiyet bal olsun kızın daha iyi demi acil şifalar tekrardan canım
Benim cok sevdigim bir omlet bu saglikli ve lezletli afiyetler olsun canim.
Geçen hafta bende çirişin zeytinyağlısını yaptım nefis olmuştu. eline sağlık canım
Çok çok lezzetli bir otmuş bende denemiştim..
Büyükşehirde yaşayınca çokta bilemiyoruz bu otları bu yüzdende görünce sorup öğreniyoruz..
Bende bilmiyordum ama deneyince pişman olmadım ilk fırsatta tekrar yapmayı düşünüyorum..
ellerine sağlık..
eminim çok lezletlidir elinize sağlık
http://gulsahsimsek.blogspot.com/
ilk kez duyduğum bir ot.ellerine sağlık canım farklı bir lezzet denemişsin
Pazarda görüyorum ama hiç almadım. Alıp denemeli. Ellerine sağlık. Sevgiler...
Merhabalar, ben de gecen Nisan ayinda Istanbul`da yemistim... Harika bir sebze... Bak simdi canim cekti... Ellerine saglik canim... Sevgilerimle,
değişik otları denemek lazım hepsi de şifalı bende bugün ilk kez alan maydanozu aldım yakında paylaşırım
geçen sene bende merak edip almıştım ve haşlayıp ekşiledim,çok beğenmiştik.bu senede aldım ama bu sefer kavurarak ve yumurtalı yaptım,böylede çok güzel oldu.eline sağlık canım.
Ciris otunu ilk kez duydum ama pek bi lezzetli gorunuyor,eline saglik Birselcim.
Yorum Gönder