Malzemeler :
6-7 adet tavuk pirzola (kişi sayısına göre)
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı yoğurt
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı (silme) domates salçası
tuz, karabiber, kırmızı pulbiber, kekik
Yapılışı :
Tavuk pirzolalar derin bir kaba alınır, piyazlık doğranmış soğan, ince kıyılmış sarımsak ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır. Buzdolabında 1-2 saat bekletilir. Fırın poşetine1 tatlı kaşığı un dökülüp sallanır, her tarafının unlanması sağlanır. Tavuk pirzolalar soğan ve sarımsakları temizlenerek fırın poşetine yerleştirilir. İsteğe göre dilimlenmiş patates de eklenir. Fırın poşetinin ağzı kapatılıp, kürdan yardımıyla birkaç yerinden delik açılır ve bir fırın tepsisine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
4 yorum:
ellerine sağlık.olsada yesem.
sevgiler.
Birselcim ellerine sağlık harika bir lezzet ve sunum olmuş sevgiler.
Elinize sağlık.Fırın poşetinde çok leziz oluyor.Sevgiler.
harika olmuş canım eline sağlık
sevgiler
Yorum Gönder