Malzemeler :
1 kg. bostan patlıcanı
250 gr. kıyma
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
tuz
Kızartmak için;
3-4 yemek kaşığı un
2-3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı :
Patlıcanlar közlenir, kabukları ayıklanır, yıkanır ve süzgeçte süzülür. Suları iyice sıkılmış patlıcanlar mutfak robotunda çekilir. Patlıcanlara tuz, kıyma, un ve 1 yumurta eklenip yoğrulur. Köfte şekli verilip un ve yumurtaya bulanarak kızgın yağda kızartılır.
Afiyet olsun.
4 yorum:
Birselcim peşpeşe iki leziz tarif ellerine sağlık sevgiler...
cok guzel bir lezzet olmustur,ben de deneyecegim tarif icin tesekkurler
Cok degisik ve (eminim) lezzetli bir köfte olmus... Denenecekler dosyama aldim bile... Sevgilerimle,
çok değişik bir köfte eminim çokta lezzetlidir etle patlıcan kaışınca
Yorum Gönder