Malzemeler :
125 gr. tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
4 adet yumurta
125 gr. tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı portakal suyu
1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
4 yemek kaşığı toz antepfıstığı
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yapılışı :
Çukur bir kapta tereyağı ve pudra şekeri mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Yumurtalar da eklenip çırpmaya devam edilir. Un ve kabartma tozu birlikte elenerek eklenir ve iyice karıştırılır. Hazırlanan hamur ikiye bölünür; yarısına haşhaş tohumu ve portakal suyu, diğer yarısına bal ve toz fıstık eklenip mikserle karıştırılır. Margarinle yağlanmış kalıba önce fıstıklı, sonra haşhaşlı hamur dökülür ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35-40 dakika pişirilir. (Kekin pişip, pişmediği kürdan batırılarak kontrol edilir. Kürdan kuru çıkıyorsa kek pişmiş demektir.) Soğuyan kek kalıptan çıkarılır ve dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
11 yorum:
dışı sanki kakolu gibi durmuş.görüntü muhteşem.ellerinize sağlık.hayırlı cumalar sevgiler.
eline sağlık bugünde kek günü:) sevgiler
Ellerine sağlık. İyi haftasonları.
Harika olmuş arkadaşım ellerine sağ
lık sevgiler...
harikasın benim tatlı kek canavarımm:))
ELİNE SAĞLIK ARKADAŞIM.YİNE HARİKA BİR KEK YAPMIŞSIN.
birselcim nefis olmuş.bende denemek isterim
ellerine saglik . keske yense de ben de boyle kekleri daha sik yapabilsem
canım benim ellerine sağlık
afiyet bal olsun
sevgiler
Hayirli aksamlar birsencigim .
yine nefis bir kek üstelik cokta güzel görünüyor ellerine saglik afiyetler olsun canim öptüm
zevkine zerafetine hayranım ellerine sağlık canım
Yorum Gönder