Malzemeler :
50 gr. / yarım su bardağı un ( Ben 1 su bardağı un kullandım)
25 gr. (1/4 su bardağı) şekersiz toz kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
90 gr. ince çekilmiş şeker (1 su bardağından 1 parmak eksik)
25 gr. (2 yemek kaşığı) tereyağı
1 adet çırpılmış yumurta
1 tatlı kaşığı kirazlı brendi (1 yemek kaşığı portakal suyu)
yarım su bardağı pudra şekeri
Yapılışı :
Un, kakao, kabartma tozu bir kasede karıştırılır ve üzerine robotta biraz çekilmiş şeker ilave edilir. Tereyağı eklenip parmak uçlarıyla ince ekmek kırıntılarını andırana kadar karışım ovulur. Hafif çırpılmış yumurta ve portakal suyu eklenip yoğrulur ve strech filme sarılıp buzdolabında yarım saat dinlendirilir. Bir kaseye pudra şekeri dökülür. Hamurdan küçük ceviz kadar parçalar koparılıp pudra şekerinin içinde yuvarlanır. Kurabiyelerin her tarafı pudra şekeriyle kaplanınca yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir. Önceden 180ºC'de ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.
5 yorum:
Canım ellerine sağlık harika olmuşş....
ayyy ne güzel bir görüntü lezzetlerinden çatlamışlar
ellerine sağlık.
çok güzel gözküyor.ellerine saglık.
birsel hanım kapalı bir cam kaba koysakk acaba saklayabilirmiyizz 3-4 gün kadar çok iyi olur nişanım için yapardımm önceden hazır olurdu cevaplarsanız sevinirimm
çok şık ve leziz görünüyor eline sağlık birsenciğim
Yorum Gönder