2 demet pazının sap kısımları
1 adet orta boy kuru soğan
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber
Çılbır için;
kişi sayısı kadar yumurta
yeterince su
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sike
Üzerine;
1 su bardağı yoğurt
1-2 diş ezilmiş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
Yapılışı :
Ayıklanıp yıkanan pazı sapları 1 cm uzunluğunda doğranır. Yemeklik doğranmış soğan sıvıyağda pembeleştirilir, pazı sapları eklenir. Karştırılıp, üzerine bir kapak kapatılır. Arasıra karıştırılarak pazı sapları yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. Tuz ve karabiberle tatlandırılıp, ocak kapatılır.
Geniş bir tencereye su doldurulup kaynatılır. Kaynayan suya tuz ve sirke eklenir. Yumurtalar birer birer bir kaseye kırılır. (sarıları dağılmayacak şekilde) Dağılmamalarına dikkat edilerek kaynayan suya yavaşça bırakılır. Pişerek suyun yüzüne çıkan yumurtalar (yaklaşık 2-3 dakikada pişiyor) kevgirle alınıp servis tabağına alınan kavrulmuş pazı sapı üzerine yerleştirilir. Ezilmiş sarımsak ve yoğurt karıştırılarak yumurtaların üzerine dökülür. Sıvıyağda kızdırılmış pulbiber gezdirilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
10 yorum:
Canım ellerine sağlık pazı kavurma
sını çok severim.Harika görünüyor sevgiler...
pazı kavurmasını hiç denemedim ama tadını güzel olacagını tahmin ediyorum.ellerine saglık.
fıstığım ellerine saglık nefiss...
afiyet olsun balıma
öpüldün şekercim..
birselciğim böylesini ilk kez görüyorum ellerine sağlık gış bir sunum...
Amanın bunu eşim görmesin bayılır ve anında da bana hadi yap der..
Besleyici bir lezzeti bizimle paylaşdığın için çok Teşekkürler.
Güzellıkler her daım senınle olsun.
Sevgilerle...
Pazı kavurması ah ah olsada yesek şimdi ellerine sağlık...
Geçenlerde ben de çılbır yaptım,severim de hani.Pazılısını da senden öğrenmiş oldum canım.
Ellerine sağlık.Ben de beklerim.
sevgiler..
uzun zamandır uğrayamaıştım sayfana yine enfes şeyler yapmışsın,pazı sapı kavurması da nefis gözüküyor.ellerine sağlık cnm..
Ellerine sağlık ablacım, sevgiler
ellerine sağlık canım bizim evin de favorisidir kıymalı pide... afiyet şeke rolsun sizlere
Yorum Gönder