Bu tarifi ve farklı versiyonlarını bilmeyen yoktur ama ben yine de paylaşmak istedim.
Malzemeler :
4 su bardağı (1 litre) süt
1 su bardağı un
125 gr. margarin
1,5 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 paket kakaolu bisküvi
Arasına ;
Muz
Yapılışı :
Bir tencerede margarin eritilir ve un eklenir. Un hafif rengi dönene kadar kavrulur. Süt eklenerek, topak olmaması için sürekli karıştırılır. Kaynamaya başlayınca tozşeker eklenir ve koyu bir muhallei oluncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Vanilya eklenip, ocak kapatılır. Mikser yardımıyla 5 dakika kadar çırpılır. Bisküviler robotta çekilir ya da iyice ufalanır, fırın tepsisine yayılır. Muhallebi tepsiye dökülür ve üzeri düzeltilir. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılıp 1-2 saat dinlendirilir. İyice soğuduktan sonra dikdörtgen şeklinde (istenilen büyüklükte) dilimlenir. Dikdörtgen parçalara muz dilimi yerleştirilip, spatula yardımıyla rulo yapılır.
Afiyet olsun.
11 yorum:
Canım ellerine sağlık harika görünü
yor.Sevgiler...
Çatalımı alıp geliyorum.Ellerine sağlık.
Iste buna hayir diyemem:) Ellerine saglik!
ARKADAŞIM HARİKA BİR GÖRÜNTÜ BENDE ÇATALIMI ALIP GELİYORUM...SEVGİLER CANIM...
arkadaşım bayılıyorum bu tatlıya.yerim ben o versiyonu.ellerine sağlık
Ellerine sağlık.Çok güzel görünüyor.Afiyet olsun sizlere...
kesinlikle haklısnız her evde bir çeşidi hazırlanıyor mutlaka:)) ellerinize sağlıkkk harika görünüyor...
Canim nefis görünüyor ellerine saglik
harika bir tatlı olmuş.ellerine sağlık..
Ellerine sağlık ablacım harika görünüyor
ellerine saglık ve şimdiden iyi yıllar diliyorum.
Yorum Gönder