Malzemeler :
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı Sinangil limon aromalı kek unu
7-8 adet erik
Yapılışı :
Yumurtalar ve toz şeker mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Yoğurt ve sıvıyağ eklenip çırpmaya devam edilir. Son olarak kek unu eklenip, iyice karıştırılır. Margarinle yağlanmış kalıba dökülür. Üzerine çekirdekleri çıkartılıp, dilimlenmiş erikler yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında keke batırılan kürdan kuru çıkıncaya kadar (30-35 dakika) pişirilir. Soğuyunca kalıptan çıkartılıp, servis yapılır.
Afiyet olsun.
16 yorum:
Canım ellerine sağlık harika olmuş sevgiler...
Cok guzel olmus, fotografta guzel! Ellerinize saglik, canim cekti : )
canım müthiş görünüyor...ellerine sağlık....
görünüşü süper eminim tadıda öyledir ellerine saglık
canım harika bir görüntü ellerine sağlık sevgiler...
nefis görünüyor ellerine sağlık canım eriğin o kekdeki mayhoş tadına bayılıyorum :))
SÜPER GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK
görüntü süper..ellerine sağlık canım..
Birselcim zaten önemli olan da eldeki malzemeler ile yeni lezzetler oluşturabilmek. Çok güzel görünüyor kek ben tze meyveli keklere bayılıyorum ellerine sağlık. Sevgiler...
Ellerine sağlık çok hoş görünüyor.
ne güzel de kabarmış, taze meyveli kekler ayrı bir güzel oluyor, görüntüsü nefis olmuş, ellerine sağlık...
sevgiler...
ELLERİNİZE SAĞLIK NEFİS BİR TARİFFF:) HMMM:))
elinize sağlık.erikler ne hoş durmuşlar üzerinde.afiyet olsun
Ellerine saglik canim kek cok güzel kabarmis nefis görünüyor aksam aksam olsada yesem sevgiler.
balım afiyet bal şeker olsun
sen ne yapsan harika olur
bu arda kek yarışmama senide bekliyorumm
daha dogrusu kek kalıbı ile yapılan hersey olabiliyor
sevgiler
selamm arkadasimm kek muhtesem bayildim ya not alinmsitir elelrine saglik...
Yorum Gönder